buddha-natur - side 1 Den indre energi

Af Poul Solrart Sørensen

Opdateret 22-1-22

 

Søg visdom og indsigt til at justere dit lys til lysene i verden - brug din energi naturligt.

 

Indledning.

 

Noterne på denne side omhandler, hvordan man kan få føling med kroppens energier ved at arbejde med sine indre energier. Hvordan vi forholdsvis hurtigt og nemt, kan ændre på vores egne indre energier med simple teknikker.  

Mindfulness har bragt fokus tilbage på, hvordan vi kan lære at bruge vores indre resurser på en bedre måde, så vi bedre kan indstille os på det liv, som vi lever.

Vi ved nærmest altid hvornår vi har det godt og hvad der får os til at føle os godt tilpas. Vores velbefindende er vigtigt for os, så vi bør derfor beskæftige os mere intensivt med måder, hvor på vi kan få det bedre med os selv.  

Når vi fokuserer på vores indre energier, så kan vi få vidt forskellige billeder frem af vores indre energier landskab. Hvis vi er ude at cykle en solskinsdag og bliver overrasket af en byge, så vi bliver våde, så ændres ikke bare vores humør, men også måden hvorpå vi oplever vores krop og de indre energier. Kroppen reagerer på og tilpasser sig til forandringerne, der sker i os og i vores omgivelser – kroppen er levende.

Hvis solen skinner og vi har tid til at nyde den, så kan vi pludseligt bade i den glade indre energi. Ofte lægger vi ikke mærke til oplevelsen af de forskellige glade energier, som kan vælte frem inde i os – ja der er flere typer glad energi inde i os - Vi tænker, at det er bare helt naturligt, at jeg bliver glad når noget godt sker for mig og så haster vi måske videre, som om vores humør overhovedet ikke har påvirket os. Vores mangel på opmærksomhed på vores humør og energi gør, at vi intet lærer om, hvad der sker inde i os selv.  

 

De ting vi interesserer os for, det kan vi næsten altid find energien til, imens det vi finder kedeligt og uinteressant kræver mere disciplin, at finde energi til. Vi kan altså måle vores interesse på, hvor meget energi vi lægger i en given ting. På den anden side hvis aldrig syntes at have energi, så er det nok fordi vi har for lidt interesser. Når vi finder måder at måle og sammenligne forskellige perioders indre energi, så er det min opfattelse, at vi får nemmere ved at arbejde med os selv. Vi kan endvidere lære en del om andre ved at være opmærksomme på, hvad de bruger deres energi på.

 

Det er smart at reflektere lidt over ens humør og hvordan energien let forandre sig, men man kan også systematisk skaffe sig mere indføling med kroppen og systematisk undersøge kroppens energi, med helt enkle tekniker. Læg for eksempel mærke til, at når du puster ud igennem munden så kommer du umiddelbart i forbindelse med dit bryst og du kan mærke følelses energi som rør sig der, men hvis du ånder ud igennem næsen (evt. et par gange), så fornemmer du din hjerne, så du kan lynhurtigt finde ud af, hvordan du har det i hovedet. Det skal tilføjes at når du puster ud med følelse igennem munden, så kan du få kontakt til megen af kroppen. Nogen tror at åndedrætsøvelser kun handler om indånding, men udånding og at holde vejret tilbage kan også give os adgang til indføling med kroppen.  Alt i relation til vores vejrtrækning er forbundet til vores instinkt til at overleve og få indføling med os selv og om vi har det godt. Du kan også med fordel puste ud igennem munden og på fordelagtig måde få kontakt til hjernen. Vi kan få kontakt til vores indre energier, der samtidigt er kontakt til et af de lag, der er med til at bygge den følelsestone op, som vi har i os og som vi bevidst eller ubevidst viser andre.

 

 Ved at holde lidt igen på vores vejrtrækning, kan vi øge vores sensitivitet overfor energien i kroppen og få føling med hvor energien kommer fra. Prøv eksempelvis at grine i et halvt minut og hold så lidt igen på vejrtrækningen imens du fokuserer på, hvor energien fra latteren er i kroppen og evt. hvor latteren først startede i kroppen. Latter er forbundet med brystet og vejrtrækningen lidt på sammen måde som sang.

Prøv også at synge et par vers og hold der efter på vejret, og fokuser så på hvilke energier, der er blevet aktiveret. Nogle gange skabes et smukt mønster i flere farver, når man synger. Vær opmærksom på, at det aldrig er det samme billede af energier der kom frem også selvom, at man synger den samme sang to gange. Nogen effekter kan være de samme, men kroppens energier er i konstant forandring og anden gang man synger, er man måske lidt hæs eller sangen minder pludselig en om noget andet end første gang at man sang og det giver et andet mønster og andre energier – ingen bader i den samme flod to gange.

Du kan også visualisere forskellige energier, der kommer frem i forhold til, at du berør forskellige steder på kroppen og igen kan du holde lidt tilbage på vejrtrækningen imens du fokuserer på den energi berøringen aktivere. Hvis du griner samtidigt med du berør kroppen, så vil du næsten ikke mærke berøringen, men hvis du er stille, så vil du mærke det meget tydeligt og energien vil bevæge sig helt anderledes i kroppen. Så ”højt humør” virker udadvendt, imens det at være stille øger ens indføling og dermed adgang til kroppens energi. Disse øvelser gør vi selvfølgelig for, at vinde indsigt om kroppens energi, så vi kan lære at bruge os selv bedre.

 

Vi kan via forskellige tekniker, ændre på hvad vi føler. Det kan være så enkle tekniker; som at forstille sig varme i kroppen eller lytte til en harmonisk lyd, som kan øge vores velvære. Til eksempel kan man nynne lidt behageligt musik inde i sit hoved, hvilket kan virke afslappende eller bare sige til sig selv, at man skal være glad. - Der er en mængde af tekniker, som kan give os forskellige kontakt, flader til kroppens energi.

 

En gang i fremtiden vil vi slet ikke behøve tænke på, at lære vores egen energi at kende, fordi der vil være opfundet en maskine, der er programmeret med disse tekniker og som helt automatisk påvirker vores kropsenergi optimalt. En maskine ville kunne indstilles til at fremstille fine energier i os, som hvis vi sang en sang, der fremstillede smuk energi i os eller fremmestille energien som hvis vi bare var i godt humør…. men indtil den dag er vi nødt til at bruge vores evne til, at tænke os frem til måder, hvor vi kan bruge os selv mere optimalt.

 

Det hele er ikke bare energier og indføling, det kan også være indstilling.  Hvis vi eksempelvis føler os i godt humør og tapre, så indstiller vi os samtidigt på, at være udholdende. Vi ændre måden, som vi ser vores indre energier på, når vi bestemmer os for, at være udholdende. Ved udholdenhed ser vi vores krop som noget der kan ophobe energi i vores arme, ben og mellemgulv, i stedet for at se os selv som mennesker med følelser. Vi ”glemmer” den følelsesmæssige side af energien og ser mere på den energi styrke der kan ophobes i kroppen. I og med at vi er fokuseret på en opgave der kræver styrke, så glemmer vi let alle de andre sider til de indre energiers eksistens end lige netop den styrke som energien kan give. – Vores indstilling er med til at styre, hvordan kroppen fungere og har det. Vi behøver altså bare at ændre på vores attitude og vores fokus og så ændre vi også vores energi helt automatisk. Vi kan altså geare os selv via følelser og attituder og derved styre, hvor udadvendte vi vil være eller hvor meget og hvordan vi vil være i kontakt med vor indre energi.

Mange mennesker kender godt kroppens indre energier, men de ved bare ikke, hvordan de skal kultivere disse energier, men det er det, som disse sider handler om.

 

(- Disse noter er fortiden ved og blive reorganiseret.)

Hvordan vi ser vores indre energi for os og kontakter energien.

 

Indføling med meditation.

1) For at få føling med sin indre energi, så kan man holde sit vejr ganske let tilbage, det giver med det samme en indføling med kroppen og dens indre energier.  Det bør i den forbindelse lige indskydes og gentages, at vores krops energier selvfølgelig opleves forskelligt afhængigt af flere og forskellige typer omstændigheder; som f.eks. om vores øjne er åbne eller lukkede eller om vi har motioneret, brugt mantraer eller på anden måde mediteret. – Store dele af vores krops energier forandrer sig hele tiden, så hvis vil lære kroppen at kende, så må vi bruge mere opmærksomhed på kroppens indre energier for derved, at lære kroppen og dens energi ordentligt at kende. Meditation er; at lytte til sit åndedræt, imens man sidder ret op og ned og intet foretager sig. Denne måde har vist sig, at være en unik måde, at være i kontakt med vores indre energier og skal derfor anbefales her.

 

Bevægelsen i de indre energier påvirker vores følelsestone.

 

Vi bevæger vores indre energier på alle mulige måder i forhold til, hvad vi foretager os og f.eks. i forhold til hvilket humør vi er i. Vi behøver ikke engang at røre på os, men blot det at tænke på at røre på sig, får de indre energier til at gøre sig parate til at bevæge kroppen. Hvis vi f.eks. bare tænker på at grine, så skabes der umiddelbart en bevægelse i de indre "grine energier". – I sammenhæng med at de indre energier hele tiden forandres, så fristes man til at konstatere, at vi aldrig levere det samme smil to gange, fordi vores indre energier altid vil have forandret sig fra sidste gang vi smilte. Så hver gang vi smiler er det noget unikt. 😊

Vi kan med fordel bruge vores forestillingsevne til at visualisere vores krops indre energi på forskellige måder og i forskellige situationer, så vi kan underbygge den positive energi, som vi føler ved vores krop. Vi kan bruge vores evne til at visualisere, at være mere koncentreret, danse bedre, være mere effektiv, være sundere, at grine mere i vores liv og meget andet. Disse aktiviteter gør vores oplevelse af os selv bredere og mere favnende i modsætning til en fokuseret og smallere følelsestone der er skabt af færre oplevelser og mindre indlevelse. Når vi arbejder med os selv, så reflektere vi over flere sammenhænge, der bliver til flere forbindelser i hovedet, hvilket alt andet lige giver en bredere ”følelsestone” på samme måde som alder også giver en bredere følelsestone.   Lige som du kan sige mantra lyde for at ændre din indre energi, så kan du kan du også påvirke dit indre ved at gøre dig forestillinger om kroppen, som at kroppen er varm, kroppen er smidig, kroppen er rytmisk eller kroppen er harmonisk. Energien i alle indstillinger kan læres og bruges.

 

Vores indføling med kroppen går meget dybere end vi umiddelbart tænker. Hvis du i almindelig vågen tilstand vil spænde musklerne i din arm, så kan du via fornemmelser i kroppen se for dig, at der gives besked fra hjernen, at muskler skal sammentrækkes, at sener dermed strammes op for at spænde energien i armen og musklerne. Hvis du knytter dine hænder virkeligt hårdt, så kan du mærke kontakten til skuldre og baghovedet og hvis du spreder fingrene og bevæger hver finger samtidigt, så mærker du også det registreres i hjernen. Det at lave lidt finger gymnastik får også hjernen til at skærpe sig. Som tidligere anført, så skaber vores krop, aktivitet i disse indre energier hele tiden og helt automatisk og det er også med til at skabe vores følelsestone selvom det foregår på et ubevidst niveau.

Ved meditation gives kroppen ekstra ro, så de indre energier og kroppen kan heale og restaurere hinanden. I forhold til hvad vi foretager os fysisk, så fremmes forskellige af kroppens energicentre og vi kan opbygge forskellige styrker i kroppen, men uden opmærksomhed og engagement, så lære vi ikke vores styrker ordentligt at kende. Den styrke vi opbygger, bliver også til et fundament for en indre fred til at meditere og dyrke spirituelle praksisser som buddhistisk mindfulness og yoga, hvorved vi kan opnå mere oplysning i vores liv.

 

En måde man nemt kan gøre sig bekendt med den indre energi, er ved at stå op afslappet og høre noget meget rytmisk musik og så lægge mærke til, hvordan man helt automatisk holder lidt igen på vejrtrækningen for, at mærke energien i musikken så kroppen kan indstille mave, bryst, bagdel, ben og arme på at komme med i rytmen. Det sker helt automatisk, at man får lyst til at danse eller tappe takten med foden. – ret cool.

 

Få energierne til at flyde bedre i kroppen.


2) Ved og påvirke dit indre humør kan du få energierne til og flyde bedre igennem dig: Eksempelvis kan man føle sig sød, lille, overstadig, irriteret, stærk, lukket inde i sig selv eller åben, det er forskellige humør og sindsstemninger, som alle kan bruges til, at ændre det indre forløb af energi i kroppen og etablere din krops og din mentale følelsestone. Din følelsestone kan føles bred og nuanceret eller den kan føles smal og indelukket og det giver to forskellige måder, at optage energi. Noter dig også at du kan fordoble dit udbytte ved, at tilføje en ydre omstændighed til alle mulige forskellige humør typer. Du kan for eksempel tilknytte en forestilling om "stille omgivelser" til det at være tænksom eller uddybe oplevelsen af målrettethed ved, at forestille dig "målrettethed" i forbindelse med en sportsgren som du er specielt konkurrenceminded i eller man kan uddybe det glade humør ved, at høre rytmisk overstadig musik - Pointen er, at du "kunstigt" ved brug af redskaber eller aktiviteter kan øge bredden ved en bestemt energi i et bestemt humør og dermed ændre energiens forløb i kroppen - Vi kan ændre, både på det vi tænker og det vi gør, samt omgivelserne som vi gør det i, for at få et bedre energi forløb i kroppen og vi kan lave et uendeligt antal af kombinationer af sammenhængene til at skabe brede på både det følelsesmæssige og mentale plan.

Prøv evt. at sætte dig for, at prøve en ny positiv følelse hver dag som munterhed, let til mode, lystig, glad, fri, fredelig, glad i låget, op på beatet, at være omhyggelig, at være opmærksom, hyggelig osv.

 

Kontroller din natur som dyrene gør.

 

Den super nemme måde at komme i kontakt med sin indre energi er at tilbageholde vejret ganske let og ganske kort. Du kan også udbygge tilbageholdelse af åndedrættet ved også at hæmme dine indre energier i at bevæge din krop: Vi mennesker kan på samme måde, som et dyr tilbage holde åndedrættet og stå helt stille for ikke at røbe os selv overfor et rovdyr. Når et dyr vejrer et rovdyr så kan dyret benytte sin frygt til, at hæmme den indre energi i at bevæge kroppen og vi mennesker har samme kontrol over vores indre energi.

Vi kan også lære at stå stille uden at først at tænke på frygt. Først hæmmer man energien og derefter identificeres og hæmmes impulserne inden de når ud i arme eller ben osv. og på samme måde kan vi gøre hæmme vores energi bevidst og det kan selvfølgelig også foregå helt instinktivt for os mennesker. Når vi ganske let hæmmer den indre energi i at bevæge os, så mærker vi en freds fornemmelse i kroppen.  Med indre fred kan vi være helt stille og bedre indstille os på den situationen vi er i og overveje, hvad der er det bedste træk. Det at være distraheret af kroppen er også en del af princippet bag meditation. Husk kun, at hæmme de indre energier, når du står stille eller sidder stille og forbereder, at få kontakt til disse indre energier. Hæm endvidere kun energierne, så meget som det lige er nødvendigt for, at få kontrol. Når du fornemmer den indre kontrol, så du kan sidde i fred og koncentrere dig om dit åndedræt og slappe af med meditation.

 

Dyk ned i din indre energi.

 

Forestil dig også at du holder vejret og lukker øjnene og "dykker" ned i den indre energi, Når du dykker ned så forestil dig at du bevæger arme eller ben og noter dig, at du frit kan bevæge og orientere dig. Læg igen mærke til hvordan, at du nemt kan gøre dig en forestilling, hvor du indefra i neddykket tilstand rør din mave eller ribben og kan aktiver indre energi, hvor du forestiller dig, at du rør - der er intet svært i det.

 

Det indre healende kys.


3) Spids munden med let sammenpressede læber og tag et dybt åndedrag og visualiser så, at du giver dig selv et "indre" kys bag halsen; Hold vejret lidt til bage og "dyk ned i kroppen" hvor du ud for halsen, næsen, brystet giver dig selv et lidenskabeligt varmt kys og du vil opdage, at energien i området vækkes. Det lidenskabelige kys skal være et sensitivt og kærligt kys fyldt med rød energi og mærk hvordan, det giver energi, healing og opmuntring, men også via det lidenskabelige vækker en viljes energi, der ligger latent i kroppen. Hvis du er mere forsigtigt så tænk på at give et rødt lidenskabeligt kys samtidigt med at du tænker dig at den lidenskaben der fremkommer også når at forplante sig så det kan føles et andet sted på kroppen.  Vi kan lære, at bruge disse måder til, at vække, tilføre eller transformere energi i kroppen og i den forbindelse er det bedst, at kunne variere med nogen forskellige systemer og teknikker til at organisere sine indre energier med.  Det indre kys er selvfølgelig en af de tekniker, som er effektiv og nemt at huske. Det indre kys kan typisk bruges til, at stimulere og heale et område i en periode. Variation: Hvis man virkelig skal bruge sine kræfter kan man forstille sig, at man bruger den energi i kroppen, så hele ens indre eksempelvis suger sig fast til indersiden af ens front af kroppen – så det lægger sig op mod indersiden. Hvis man er meget træt og lægger sig ned på maven så kan det godt føles som hele ens indre lægger sig til rette på indersiden af kroppen. Vores krop er fyldt med indre sensationer, som vi ikke lægger mærke til.

Vi afkoder energi hos os selv og andre for at forstå os selv og bruge vores energi bedre.

 

4) Vi kommunikere direkte med vores krop i forhold til, hvordan vi  er indstillet og tænker og det influere også direkte på, hvordan vi aflæser på andre. Selvfølgelig skal man passe på med at overfortolke, da folk kan være anderledes på "indersiden" eller de kan være direkte falske. Vi lære ved at tolke både på andre og os selv, men vi reflektere ikke altid særligt effektivt over situationen, fordi vi ikke tror at det er særligt vigtigt, at afkode verden.  Hver lille nuance i vores følelser eller forestilling om os selv og vores indre energi, kan give os helt nye muligheder for at afkode ny sammenhænge og nyt potentiale, hvis vi er opmærksomme på hvad og hvordan vi oplever det.

Nogen gange "spejler" vi en situation for at opleve den logik der er i sammenhængene og andre gange kan vi leve os ind i tingene, fordi vi via indlevelse får føling med logikken i situationen og på den måde kommer til kundskab med følelserne omkring det. – Vi lever i en tid hvor vi ingen anelse har om hvad indre refleksion kan give os af værktøjer til, at skabe et større menneskeligt indhold i tilværelsen – det vi som mennesker sætter højt hos andre mennesker er kloge refleksioner, alligevel har vi skabt en kultur, hvor det sker i mindre og mindre omfang.. Det skyldes måske at vi er blevet for vant til at tage en pille, hvis der er noget som vi ikke syntes, der fungere som det skal. Før hen var man tvunget til at reflektere over sammenhængen og inddrage alt sin erfaring til at finde en måde at leve med problemerne.

Vi mennesker kan analysere os frem til problem mekanismer som kan identificeres ud af sammenhængene og derefter ”løfte” disse problemstillinger ud og skabe mønstre, hvor problemerne elimineres. Med lidt systemisk overblik, indføling og logik kan man skabe mønstre der peger fremad og giver indhold.

Hvis vi skal udvikle os selv, så må vi både spejle logikken i kroppens indre sammenhænge, samt de følelser energier, som kroppen producere. Ved at arbejde med meditation, motion og de forskellige måder, at afkode energien, som du kan læse om her på siden, så lære du, at arbejde direkte med den energi, som du bruger til at ændre dig selv, men som du også må lære at kende for, at læse andre mennesker.

 

Brug din muligheder for at indstille dig selv forskelligt til afkode energien i omgivelserne.

 

4a)En direkte måde at afkode andet energi uanset om det er et menneske, flere mennesker eller et sted er ved, at du bevidst føler dig svagere end energien et rummet og i forhold til de mennesker der er der og så vil du øjeblikkelig begynde at trække lidt i energien hen imod dig og få et visuelt billede af rummet og energien. Ved at føle dig svagere indvirker du på energien og ser energien ved andre mennesker og ved rummet. som du påvirker ved at trække til dig, hvilket clairvoyante blandt andet bruger til, at få et glimt af forskellige energier i et rum, som der så tilsammen eller enkeltvis kan give et billede eller en fornemmelse af rummet.

For at kunne få et kig på energierne eller for at mærke energierne og få fornemmelse af hvad de er, så kan man altså forestille sig, at man er mindre end en bestemt energi. 

Kig på en potteplante og forstil dig så først, at din hele krops energi er mindre end plantens energi. Du kan også forsøge at føle, at du har en svagere energi end planten og fornem, hvordan du kan fornemme dig som tættere på planten og er det en rimelig stor plante vil du måske også kunne fornemme at planten har et afvisende energi felt ligesom, det man kan fornemme ved os mennesker specielt når mennesker er bevidst afvisende overfor hinanden. Skift så til at føle dig som mere energisk, stærke og større end planten og noter, at det og føle dig større og stærkere også giver dig et billede af plantens energi og at det kan hjælpe dig til, at stykke et mere helt billede sammen af planten. Som konklusion kan vi sige, at ved at variere vores indre forestillinger, så kan vi lære at sanse mere af det der foregår omkring os og afhængigt af den måde som vi forhånds indstiller os på, så vil vi kunne afkode forskellige type signaler fra andres energi. Vi vil kunne få helt forskellige typer facts frem fra samme person i samme situation, helt afhængigt af hvad vores egen forhåndsindstilling er - Vi kan også konstatere at vi nemt låses i et bestemt "dagligdags" perspektiv på verden, men som vi umiddelbart kan ændre ved at ændre på vores indstilling.

 Vi kan afsøge forskellige forestillinger som vi kan gøre os omkring vores indre energi; Vi kan føle os varme, kolde, energifulde, uden energi , som en levende energi, som en fast form eller som en tom form og disse indstillinger har betydning for vores forhold til os selv og til den respons, som vi får fra andre. Prøv også at afkode en energi i dig selv. Forestil dig evt. at du giver dit indre bryst flere store røde lidenskabelige kys indtil at du mærker, at denne lidenskabelige energi har forplantet sig i brystet og prøv, så at føle dig mindre end denne røde energi som du har skabt og mærk hvordan energien virker meget kraftig hvis du føler dig som en lille prik i forhold til denne lidenskabelige røde energi.

Meditation som er det at sidde helt afslappet og lytte til dit eget åndedræt er selvfølgelig sammen med motion grundpiller i, at få det bedre med sig selv. Meditationen klare hjernen og giver os en bedre respons til omgivelserne og os selv og det kan også hjælpe os til, at bruge mere af os selv i vores engagement.

 

4b) - Et andet eksempel på dine forestillingers muligheder er, hvis du føler dit hoved som friskere end resten af kroppen, så smitter friskheden i hovedet til resten af kroppen. Hvis du føler din ene arm som spændstig, så kan du ved at fokusere og tænke på denne spændstighed også øge resten af kroppens følelse af spændstighed - det er ganske fikst hvis man tålmodigt bruger den samme forestilling over et stykke tid til at styrke sig med. - Det betyder noget for os på flere måder, at vi lære, at blive gode til at kommunikere med kroppen. Nu bedre vi bliver til at kommunikere med kroppen nu nemmere kan vi samle en god fornemmelse og energi omkring os. Det er også vigtigt, at notere at der er forskel på om vi fokusere på, at lytte, se, smage, føle eller lugte, fordi nogen forestillinger fungere bedre med at lytte, noget lægger sig til syn og andet fungere bedst når hele kroppen er sensitiv og andet bliver mest intenst i relation til smag. Glem endvidere ikke, at i østen opfattes hjernen også som et sanse organ og hvis vi meditere kan opnå en klare sansning og selvom man ikke meditere, så kan man godt ind i mellem lade hjerne sitre lidt i en stille afslappet opmærksom overvågenhed. Husk at hele vores krop er energi, lige som verden omkring os er energi og at vi kan bruge vores energi fællesskab med resten af verden til, at afkode verden og os selv for at opnå ny og bedre muligheder til, at bruge os selv.

 

4c) Tolkning af stemningen i energien i et rum.  Når vi går ind i et nyt rum, så kigger vi os ofte rundt for, at se om der er et område i rummet, som vi umiddelbart opfatter som havende en gunstig tiltrækning på os. Hvis du vil afkode den energi, der findes i et bestemt rum, så se dig først rundt i hele rummet og se så for dig, hvor du fornemmer der er en energi i rummet eller et område som du ønsker at fornemme og fornem så din egen kropsenergi som mindre end den energi du fornemmer i rummet og derved får du et billede af energien. - dette er ganske vist kun en af flere måder, at opdage energier af forskellig art på.

Ved at fornemme din egen kropsenergi som mindre så vil du få et stærkere indtryk af den energi, som du fokuser på rundt om i rummet og du vil bedre kunne justere dig til stemningen i rummet. I spændings forskellen imellem dig selv som en mindre energi og energierne i rummet som stærke, der vil du kunne opdage forskellig farve, intensitet, der kan forekomme ved den iagttagede energi. Det kan man også forekomme, at man fornemmer noget om ånden eller stemningen på stedet. - husk der er forskel op at føle at energien er mindre og om energien er svagere. Hvis man føler sig svagere end en energi så trækker man den til sig, hvis man føler sig mind så holder man en afstand til energien.

Prøv og gør det samme, hvor du fornemmer en vægs energi i dit rum. Se for dig væggen som du normalt ser den med det ene øje og noter dig så med det andet, hvad der sker når du føler dig mindre og evt. svagere end energien ved væggen du iagttager. Prøv om du kan få noget ud af de energier du ser. Det er langt fra altid at der kommer noget ud af ens undersøgelser, men der vil alligevel være rigtigt mange observationer af lidt forskellige nuancer af energier, der ikke kan være tilfældige - nogen vil være misvisende men det er en anden sag og noget man med tiden lære at afkode hvad der står bag. Når man bliver mere øvet, så lære man, at fokuserer med øjnene, så man hurtigt kan registrere de spændings forskelle, der imellem følelses energi og almindelig energi. (I øvrigt så husk, at man ikke  uden videre bør fastholde energi eller billeder af andre mennesker da en fastholdelse ofte kan influere disse menneskers energier – og man kan jo heller ikke selv lide, at blive kigget ud.)
– Som ovenfor anført så er det ikke alle de indtryk man får som man nødvendigvis kan tro på, da de astrale ånder i energierne ikke nødvendigvis er sandfærdige og man skal i stedet stille sig spørgsmål som; hvad og hvorfor de lyver. De energier som ånderne viser eller skaber er ikke nødvendigvis sandfærdige, men de kan være det i et større eller og mindre omfang - sommetider er det også lodrette løgne imellem også med mange tilfælde hvor løgnen syntes indlysende sand alt skal vendes og drejes og man står sig ved at holde flere fortolkninger åbne. De fleste af os har masser af fejlagtige forhåndsindtryk af eksempelvis kærester, politikere, bankrådgivere og forsikringssælgere, hvilket kan skyldes manglende vilje til at se, at mennesker kan være falske af årsager som ideologi, penge eller firma loyalitet - Vi har svært ved at finde ud af hvad vi skal tro ikke mindst om vores medmennesker, vi gør os selv og andre uret ved at tro alt for firkantet på det, som vi kun sanser delvist.
Det at læse energierne er dog et system, der gør det nemmere, at kunne bevæge rundt i forhold til de åndelige sammenhænge og tage sine forhåndsregler om at være åben men også vågent undersøgende...
Sæt dig i en stol og fornem den menneskelige atmosfæren i et rum med mennesker og forstil dig at  du er mindre end denne energi og at du går hen og kigger på denne energi, selvom du bliver siddende i stolen. Gå derpå tilbage og føl dig som din normale energi og læg mærke til at energierne ligesom falder tilbage i deres normale intensitet og nemmere kan affærdiges og ignoreres.  Fra din stol kan du også forestille dig at du går hele vejen hen over gulvet og røre ved en af væggene  rummet. Med disse forskellige forestillinger kan du blive bedre til at kende de forskellige energier, som du bevæger dig rundt i.

Med hensyn til din egen krop, så kan man evt. fokusere på ens egen energispænding i et område af kroppen, som man vil undersøge og hvordan den bestemte spændingen indgår i ens krop som helhed og derpå nedsætte energien spændingen i resten af kroppen for derved, at aflure denne bestemte energi og dermed kunne få et billede af energien i dette område og evt. undersøge om energien hænger sammen med energi uden for ens krop.

- Husk endvidere, at i alle åndelige forbindelser imellem mennesker, der sidder der en nisse i hver sin ende af forbindelserne imellem mennesker og disse nisser (astrale ånder) kan vi mennesker ikke uden videre, stole på.... men de er så at sige "telefonselskabet" for de åndelige energier.

 

Ved opmærksomhed på vores naturlige afkodning af lys og energi, kan vi bruge det mere effektivt.

 

 

5) Udnyt dagslyset friske energi til, at bryde fri af en indre træt energi. Tricket er, at se dagslyset og dets energi som lig lyset og energien i ens egen krop. Se dagslyset og se så for dig, at dette dagslys via dets fine energier også langsomt transformeres til din krop og bliver til en del din krops indre lys.

Prøv sætte dig ved et vindue så den ene side af kroppen vender imod vinduets lys og den anden side er i skygge vender ind  imod stuen og mærk den forskel der er på energien i den side der vender imod dagslyset og den side der er i skyggen. Lyset influere kroppens energi og vores tanker - vi har godt af luft, blå himmel og lys. Hvis det blæser meget eller er meget kold så føles det som lyset ude fra trænger helt ind i krop og marv og man kan se, hvordan folk fornemmer vejret i kroppens energi. Fornem hvordan det føles rart, at være som opslugt af et hav af dagslys inden i og omkring dig. Det er egentligt ikke noget nyt, fordi det er noget af det samme, som vi oplever når vi går ind i en varm stue, hvor vi mere eller mindre ubevidst begynder at akklimatisere os til den lune stue. Det er også min opfattelse, at vi ubevidst "akklimatisere" os til varme, lys, friskhed via først og fremmest vores åndedræt, men også understøttet af vores sanser når vi eksempelvis går ind i et rum og derfor er det vigtigt med et godt indeklima og en god atmosfære - og det gælder også for den psykiske energi og den psykiske atmosfære, hvor vi også fungere bedst, hvis føler os som en velkommen til at akklimatisere os til af en god atmosfære. smiley.gif

Når man får føling med helt bevidst, at bruge dagslyset til, at øge ens energi og friskhed, så er det også muligt, at udbygge det ved, at bruge forskellige nuancer af lys, som mere dæmpet lys eller mere mat lys osv. Lyset kan selvfølgelig også have forskellige farver, som det kan relatere til som farve i relation til oplevelsen i kroppen og af hele kroppen.

 - vær opmærksom på kun at bruge de ting som du syntes, at du kan finde ud af, at få til at fungere for dig, der er nok på disse sider som du kan bruge.

Prøv, at blive mere opmærksom alle de nuancer af energien, som vi bruger og lader vores indre energier influere af i tilværelse. Tænk evt. efter hvordan lyset er i ens krop, når man dufter noget som man genkender eller evt. noget der bare lugter godt. Hvis man går en tur i skoven og solen skinner på alt det grønne det er som om det kryber helt ind omkring en og mennesker der arbejder dagen lang i skoven kan tit have en aura grønt omkring dem. Jeg er overbevidst om at vi tager lidt farve af energien og lyset fra planter og den overvældende frodighed især fra træerne. Man kan også mærke jordenergierne, der typisk influere energien omkring fødderne.

- Prøv og bevæge dig rundt i dine rum og noter, hvordan du ubevidst tuner mere eller mindre ind i synk med forskellige steder og ting i de forskellige rum.

 

Det handler om, at finde de lys energifrekvenser, som giver kroppen energi, men også variere det med frekvenser, der bidrager positivt til det menneskelige sindelag og stimulere tanken, så vi mennesker ikke bare kommer til, at reagere på, at få mere energi i kroppen. Meditation giver en fornuftig mulighed for, at uddybe kendskabet til en selv og den indre energi, som der kan arbejdes med af forskellige typer. Noterne her på disse sider bidrager forhåbentligt også til et større kendskab til måder, at bruge og optimere ens brug af ens indre energier.

- Som afslutning, så vil jeg gøre opmærksom på, at man skal tænke lidt over, hvor man lukker energien ind fra eller hvilke visualiseringer, som man gør sig, det siges eksempelvis; at i skidtet lever en smuds ånd og at støvet tit gemmer en slange. Energi hentet fra skidt og støv, kan nemt være noget, der kan vende en negativ side imod mennesker og som kan afstedkomme end unaturligt tørst efter energier, som tager styringen og mulighederne i ens liv fra en. Gør dig generelt "positive visualiseringer" der peger fremad for mennesker og skaber en naturlig balance i en verden, der desværre ofte er ude balance - søg den indre fred. Husk også at den verden vi lever i først nu for alvor er ved at udvikle en forståelse for menneskets behov for, at forstå den verden vi lever i før hen har det bare gjaldt om at overleve.

 

 

6) Denne sammenhæng går ud på, at man ved andre kan fokusere på lyde, farver eller andet som i andres aura signalere, hvilke ånder og hvilket udviklings niveau, som dette menneske er på. Man kan på forskellig måde fiksere på den energi som man fornemmer ved andre til og derved få fornemmelse af andres åndelige univers. mange kan få et fiks på andres univers fordi det åndelige kan aflæse andre mennesker og det er det mest almindelige, at vi mennesker får vores viden om andre ved at ånderne fortæller os om andre - vi mennesker kan nemlig ikke flyve og har derfor en begrænsede muligheder for at afkode andre, selvom vi mennesker kan finde ud af meget ved at bruge vores opmærksomhed. Uanset hvordan man får sin viden bør man ikke misbruge den og man bør desværre gør sig klart, at der er mennesker ikke mindst i det kriminelle miljø, der vil forsøge og misbruge de viden de selv kan indhente og den viden de kan få fra ryggesløse ånder som der desværre mange af, men mange af ånderne er så ryggesløse, at det er umuligt at få brugbare oplysninger ud af dem - der er med andre ord fyldt med løgn og det selvom at de udgiver sig for at være religiøse og hellige - men når det kommer til stykket er det en flok løgnagtige nisser, hvorfor at vi altid er nød til at se beviser... vi kan simpelthen ikke tro på ånderne.

Vi mennesker kan gøre lidt selv ved blandt andet, at holde en distance til negative kræfter men også ved udvikle en årvågenhed om disse ting, så verden ikke ender i kaos. Vi arbejde med vores egen sansning og vores åndelige forbindelser, så vi bedre kan forstå vores udfordringer med, at udvikle os og finde ud af hvad der er vigtigt og giver os indhold.... men det handler alt sammen om at forstå vores verden.

 

- Ved føle at ens spænding er lidt mindre end en anden persons spænding, så gør spændings forskellen det muligt, at se den andens energi og lyd og bevægelse, som gør det muligt, at opdage de astrale væsner, der måtte befinde i det område som personen er. Disse astrale væsner behøver langt fra, at være knyttet til den person, men kan nemt tilhøre et bestemt sted, som personen befinder sig på eller har befundet sig på. Ånderne optræder faktisk ofte tilfældigt set fra vores menneskelige plan.  Ånderne er styret af åndernes egne indbyrdes sammenhænge på det åndelige plan, hvor mennesker ikke rigtigt spiller nogen rolle... vi er i hvert fald ikke centrum, som biblen påstår. Ånderne kan tilbyde, at hjælpe mennesker med deres energier.  Nisserne har til alle tider tilbudt at hjælpe gårdmanden, men ofte har bonden måtte konstatere sig manipuleret og offer for nissernes løgnagtighed - På sammen måde som de narre folk til, at udfylde den ene tipskupon efter den anden uden, at det giver præmie -  faktisk er læren, at man vil ofte klare sig bedre uden, at følge nissens forslag til at udfylde tipskuponen . angry.gif.

Vigtigt: Hvis man høre en lyd, som en lyd fra en nisse der eksempelvis har et "godt" forslag til et tips tegn, så hold check på området med lyden, ved at forestille dig, at du har en linje, der når næsten helt hen til området men uden, at du skaber alt for direkte kontakt til energien, det kan ofte give et mere detaljeret billede af hvad der er på det sted. Lige som du kan fokusere ind på lyden af køleskabet og den energi det har, sådan kan du også fokusere in på lyde af tanker, ånder eller andre mennesker og lydene ved dem, som du så kan få nogen pejling på. Ved at logge sig på en lyd, så skal man være opmærksom på, at ånderne oftest også bliver opmærksomme på, hvad man laver og de vil ikke nødvendigvis syntes om det og de nok vil hægte en af når man opdager dem - man skal huske på at ånderne er usynlige og det er vi ikke. Man skal huske på, at man også skal føle at man selv kan være der, men at man også skal være forsigtig med ånderne, som man skal regne med som hovedregel altid vender sig imod en før eller siden. Så derfor kan man lige så godt vænne sig til, at være lidt forsigtig med det åndelige.  På den anden side er det også vigtigt at finde ud af noget om ånderne, fordi nu mere man ved nu mere viden vil ånderne som regel også dele med en. - Ånderne kan selvfølgelig godt være hjælpsomme og via dem kan man som ovenfor anført også høre noget om, hvad der sker med andre mennesker, men man skal huske, at ånderne har det med, at lyve systematisk og derved skaber de forvirring og opgivenhed hos mennesker, som de udnytter til, at forsøge og få magt over mennesker - men da vi kan høre ånderne kan vi også i nogen grad tracke dem og deres energi og få et billede af, hvad de handler om. Generelt så skal man ikke forstyrre andre mennesker i det hele taget og vi mennesker skal respektere hinanden, vi har alle problemer nok med ånderne, som vi også skal forsøge at lære at kende samt de tekniker og forståelser der får tingene til, at fungere med os. – Generelt siger man, at ånderne kan finde sandheden, men desværre findes, der ikke noget sandhedsserum, der kan tvinge dem til at sige sandheden og de lyver for hinanden og de lyver for os menneskene i et omfang, hvor sandheden ofte går tabt i alle deres løgne og omgåelser af sandheden for at fremme deres egen politik om magt - og stedet for en oplyst verden så understøtter ånderne en verden der er præget af krig og ufred. Vi mennesker lyver også for hinanden også selvom vi derved ofte går åndernes undertrykkende ærinde … så verden er måske ikke kun fyldt med mørke, men den er fyldt løgne – meget i verden handler kun om, at have teknikken i orden og slet ikke om man har moral i det hele taget - men man skal gøre sig klart, at bygger man sig op på destruktivitet, så bygger man i lige grad en destruktiv uprofitabel tilværelse for sig selv.

 – ”himlen er åben for den der praktisere” sagde Buddha. At praktisere betyder ikke mindst, at meditere og lignende praksisser, der udvikler en god fornemmelse med ens egen energi og der igennem også den energi vi omgiver os med i verden og som gør det nemmere at forstå verden. Når jeg siger, at verden er fyldt med konflikter og mørke og at vi ikke får sandheden, så husker jeg også samtidigt på, at verden også er solskins dage og ture ned på strøget, at fiske i havnen eller at grave i kolonihaven – dage der går stille og roligt på en god måde.

 

 

7) Læg mærke til, hvordan dine indre følelser og din følsomhed er meget lig hinanden og hvordan det ene kan influere det andet. Læg mærke til dine følelser, når du er henholdsvis er bange og glad og noter, hvordan glade følelser er modtagelig for varme og lys, men bange følelser der imod nemmere lader sig flytte og gemme i kroppen - der er mønstre eller snare landskaber af energi i følelser og humør, der kan opdyrkes og gøres frodige i forhold til os selv og vores omgivelser. Følelser lader sig  selvfølgelig også meget nemt påvirke af mantraer som aaahh, som et udtryk for tilfredshed og iiiihhh som et udtryk for glæde og andre mantraer, som mennesket har brugt til, at tøjle og bruge sin energi i fornuftige sammenhænge.

 

 

8) Noter, hvordan nogle smarte udtryk, kan ændre vores indre energi. Hvis man siger for sig selv: ”at man er glad i låget” så bliver den energi man har, smittet af dette farverige udtryk så humøret bliver bedre. Man kan også føle sig let om hjertet eller i sit es - så flere positive farverige udtryk ja tak.smiley.gif

 

 

9) Hvis man har brug for fred og ro for en tid, så kan det bruges, at man siger eller tænker ved sig selv: Dumme hjerne, dumme ånd inden i, dumme sjæl, dumme hoved, dumme overkrop, dumme mave og dumme underkrop og dumme fødder. Dette giver en ro. Det kan sommetider føles som måden, at leve på, men ånden i verden og livet er sådan indrettet, at vi må tilegne os viden for, at udvide vores perspektiv for og kunne håndtere vores tilværelse. (Man skal selvfølgelig ikke forsøge sig med, at gøre noget dumt… det hjælper ikke på noget…)

 

10) Denne teknik lærte jeg selv, da jeg var yngre. Hvis man føler, at energierne bliver for meget, så forestiller man sig blot en kæmpemæssig lyserød fluffy kanin, som man forestiller sig hopper rundt i hele kvarteret og rundt på tagene af de forskellige huse og blokke – det er altså kun når man syntes, at det er alt for meget… Det hjælper og det kan også hænde, at virke positivt for andre, som har det præcis samme problem at det opleves som for meget: "det er for meget” er et problem, som tit ikke bare forekommer for en enkeltstående person i kvarteret, selvom det også kan være tilfældet – vi lever alle i den samme virkelighed selvom, det er på en lidt forskellig måde - men husk: Det skal være en kæmpestor lyserød fluffy kanin.smiley.gif

 

11) For at fjerne spænding eller energi, der giver problemer. Hvis du knytter hænderne og strammer musklerne i armen du fornemme at der er små hvide energier som give sig til kende når løsner musklerne og igen slapper af i armen. Man kan visualisere disse hvide energier som energier der løsner andre indre energier i kroppen. Man kan forstille sig små prikkende hvide energier overalt i kroppen og opleve hvordan disse prikkende energier løsner andre energier i kroppen. Det er også muligt at visualisere hele kroppen som fyldt med disse mælkeagtige energier og lad dem løbe sammen, så hele kroppen føles som en behagelig mælkeagtig energi, der løser på energien i kroppen. Man kan også visualisere at de små hvide energier bobler væk fra et område af ens krop og derved frigøre energi i området der kan have været fast låst.  Gør derpå energierne mindre, så de se små hvide energi prikker føles endnu mindre i et område af kødet i kroppen og hvordan disse fine energier lader sig lede til, at strømme fra området, så energien i området ikke længere er fastlåst, så energien kan passere mere frit i området. De små hvide energier er lette et fremme blot ved, at skabe lidt spænding i kroppen, hvis du bare rynker panden næsen så vil du fornemme, at små hvide energi prikke ganske svagt.  

 

 

12) Et system til at skabe en god fornemmelse i ens krop er ved at bruge indre lyde, som man siger for sig selv i ens krop med lukket mund. Man kan eksempelvis sige  ”mummff mummff” eller møf møf i ens mave - ”mummff mummff”  er dog bedre end møf møf fordi maven har det bedre med "u" lyden end med "ø" lyden. Du kan evt. udpensle lyden til ”mummff mummff” med forskellig betoning.

Der er mange forskellige energi lyde der kan give varme, lyst, energi, afslapning, klarhed og i en og anden udstrækning bruger vi dem ubevidst uden rigtigt at være klar over den velvære som de giver os og vores krop. Healende energi lyde har en stor fremtid.smiley.gif

 

 

13) Et gammelt tricks til fjerne uønskede astrale energilegemer eller andre åndelige relationer er; at forestille sig en mand, der løber rundt og slår græs i den højde og det område, hvor man fornemmer, at den forstyrrende energi befinder sig. Se hvordan græsslåmaskinen klipper hele området væk. Hvis man sidder på cafeteria skal man selvfølgelig være forsigtig med ikke, at føre sig for meget frem og man skal huske på, at man står sig bedst i de åndelige relationer ved ikke at gøre sig selv for meget til et centrum. En strategi der på en positiv måde skaffer mere ro uden, at det er på andres bekostning, er derimod oftest velkommende. Man kan også forstille sig en bil, der køre hurtigt forbi ud for ens øjne og så forsvinde og derefter spørge sig selv i tankerne om, hvad mon der blev af den bil og hvis man så fornemmer, at der en interesse fra den astrale energi verden, så digter man videre på historien. En videreførelse af historien kan være at bilen er kørt om bag noget og da ånder er meget nysgerrige, så kigger de ofte efter, hvor man har angivet at bilen forsvandt. Man kan også evt. give den en morsom twist som; at det egentligt var en fiskehandler bil, hvor fiskene havde fået mere end en "en tanke ved sig” (et udtryk for at lugte) og at den som følge der af var blevet opslugt af dens egne "tanker".... og det kan gå sådan med ligegyldige tanker og  i øvrigt at ånderne heller må blive væk, så de ikke får noget af "fiske tankerne" på sig og bliver opslugt af det og forsvinder. En kvik bemærkning kan sommetider virke afvæbnende. Hvis det ikke virker kan man genintroducere manden med græsplæne klipperen.... i det lange løb mister ånderne også noget af interessen både for en selv og bilen der bliver væk i i "tanken" fra rådne fisk. Vores forestillings evne kan bruges til meget, blot man ikke forfalder til, at fantasere for meget. – den åndelige verden behøver ikke, at være så kedelig, at den kun har en ”tanke ved sig" smiley.gif… det er ikke en stor spøj det hele, men der skal være plads til andet end leverpostej.

 

 

14) Dette næste punkt kræver måske lidt mod, men det kan virke på de ”seriøse vinkler”, så de bliver lidt morsommere. Hvis man ønsker, at skjule, at man er i dårligt humør, så kan man forestille sig, at man har en rød klovnenæse på, gulerodsfarvet hår eller en lang næse, som man stikker rundt med. Farverne rød og gulerodsfarvet er farver med energi og sammen med forestillingen om en lang næse i selskab med andre kan oplægget virke stærkt humoristisk. Efter man har benyttet disse forestillinger, så vil man måske gerne have, at de igen forsvinder ud af ens tanker og ud af ens energier.

Det nemmeste er, at kigge sig i et spejl og notere, at det fysiske billede af en selv er det man først og fremmest projektere ud og er man i smilende og i godt humør så lægger folk med det samme mærke til det.smiley.gif

Det man tænker og forestiller sig i sine tankerne er med til at styre energien, så energierne udstråler energi ved motion  når vi motionere og natur når vi er ude i naturen. Man skal også huske på at både negative og positive energier skubbes væk og afløses af nye oplevelser over tid - alt forandres.

Humor og forestillinger om sig selv i humoristisk klovne tøj, kan sætte humøret op og inspirere til og klæde sig anderledes og forskellige mennesker bruger forskellige forestillinger om en klar hjerne eller humor til og vitalisere deres syn på sig selv og på tingene omkring dem. Nogen mennesker har forskellige af den slags tricks til, at bevare humøret – man skal selvfølgelig ikke flygte ind i rollen, men man kan bruge tricket, når det hjælper på ens humør. Generelt om humor, så virker det, kun når det er morsomt. Det er selvfølgelig også i orden, at skjule, hvad man egentligt føler og specielt hvis man er i dårligt humør. Mange der kommer i dårligt humør, klæder sig i sort og anlægger en hård maske, som de håber, kan dække over det dårlige humør, men det fremhæver det i stedet for… men alle der kender tricket med at bruge humoren til og sprede godt humør bruger det i hvert fald, det er sjovere end, at gå i sort… - husk venlighed og godt humør skinner igennem.

 

 

15) Hvis man gør sig den forestilling, at man ruller kødet væk fra skelettet eller dele af skellet, så opdager man, at sulten i stor udstrækning sidder i kødet. Hvis man ruller kødet væk fra begge ben, så vil man opdage, at noget af den spænding i kroppen, der relatere til jordforbindelsen også forsvinder og at man føler sig lidt mere let. Hvis man forestiller sig en del skelettet fri for kød og kun, som knogler og ben så kan det være med til, at vitalisere det pågældende område og eller give ro til området. Husk kun, at brug systemet i det omfang, at du er komfortabel med det.

 

 

16) Stort set alle tanker, som du har om din indre krop giver et visuelt billede med sig. Forestil dig din kropsvarme og at den for forbinder hele din krop, det afstedkomme at du får en række visuelle billeder af din kroppens indre. Hvis du holder dit vejr lidt tilbage og sådan at maven begynder at spænde, så kan du ved at fokusere på denne spænding få et indre billede af maven fra kroppen - det at spænde er meget brugt i forbindelse med, at få et billede frem af et indre område - Et hvilket som helst sted du spænder i kroppen vil give et indre billede. Du kan også gøre dig en forestilling af, at din krop er vand, hvilket vil give dig en anderledes indre følelse end den normale og et andet visuelt billede af dit indre, som du kan bruge til, at blive mere opmærksom på din daglige energi og evt. undersøge for mulige fordele i forhold til din daglige energi.

- VIGTIGT. Læg mærke til, at alle vores sanser kan vendes ind ad. Vi kan lytte, smage eller føle indad i kroppen bare forstil dig, at du eksempelvis lytter eller føler indad i kroppen imod det der er inde i din krop og dit hoved. 

 

 

17) Ved at omfavne sig selv kan man skaber man en behagelig fornemmelse i kroppen man mærker kroppen på en helt anderledes måde også i forhold til at man omfavner andre. Det kan også betale sig at undersøge andre ting man gør som at lægge armene over kors eller sætte dem i siden. Det giver helt nye måder at opleve samspil imellem kroppen og følelser.

 

 

18) Hvis man skal forstå sin krop ordentligt, er det ikke nok at kende overflade energierne, men det er også nødvendigt, at forstå hvad energierne kommer fra i kroppen. Heldigvis kommunikere vores krop med os, hvis vi lytter. Hvis vi skades på forskellig måde både fysisk og psykisk, så fornemmer vi forskellige signaler, fra vores immunsystem og er det psykisk, så mærker vi også en forøget omtanke eller der er oplevelser, som bliver ved at dukke op i vores bevidsthed indtil vi reagere på dem.  Vi kan ikke altid afgøre om det er noget alvorligt eller om det er noget der går over af sig selv, det kan vores immunsystem ikke fortælle os og vi må søge råd hos en læge. Kroppen sender selvfølgelig både signaler om overskud såvel som underskud og ved smerter hvis problemerne kræver handling.

Mange af vores problemer forbygger vi og når forebyggelsen fejler og vi bliver syge, så søger vi læge, men vi kan også selv hjælpe til, ved at lære vores krop bedre at kende.

Hvis vi forestiller os hvordan at vores indre energier tager farve af smerte, så vil vi opdage, hvordan denne orangerøde farve hæmmer alle andre signaler i området og organisere energierne i en anden slags system. Hvis man går ind i den røde smerte farve så kan man udvide dens smertehæmmende egenskaber, hvilket sikkert er del af vores medfødte forsvar imod smerte. Vi kan lære og forestille os denne ”røde energi” ved og forestille os, at vi slår en arm og dermed fremkalde denne røde energi. Den røde energi nedsætter oplevelsen af aktivitet i et område. - man skal selvfølgelig ikke påføre sig selv noget negativt, dette handler udelukkende om forestillingsverden. –

Vores indre energier har mange systemer, som vi kan lære at manipulere til mange positive formål. Ens bevidsthed gennemgår ligedan negative eller frustrerende oplevelser, som positive oplevelser i løbet af dagen.

 

 

19) Dette trick er specielt for ældre eller hvis man føler sig meget træt. Når man bliver ældre har man ikke mere det samme overskud af spontan energi. Hvis man eksempelvis ikke orker at tage ud og slå græsset i kolonihaven, så tænk dig, hvordan det vil føles, hvis du gjorde det nøgen. Prøv og se dig selv som en nøgen krop og fornem sensationen af frihed og hvordan ens krop føler sig fri af den trætte energi. Man behøver ikke at føle sig helt nøgen, fordi det er følelsen af ens nøgne hud som giver energien, så man kan fordel blot forestille sig selv som helt nøgen under tøjet, det giver de samme friske energi. Der er vigtigt, at gøre sig klart, at nøgenhed i praksis er meget upraktisk og at tøj er helt naturligt, at gå i for os mennesker ligesom de fleste dyr har pels til, at beskytte sig, fordi det er mest praktisk. Selvom tøj er praktisk, så skal ikke forhindre os i at kunne hente energi fra forestillingen om, at vi er nøgne under tøjet. Hvis man forsøger, at slå græs i bar røv, så vil der opstå mange praktiske problemer, som tidsler brændenælder, skarpe sten, myg og meget andet, der hurtigt vender nøgenhed til noget upraktisk, der tager ens tid og giver en et underskud – men det skal ikke ødelægge ens visualisering af, at man er nøgen under tøjet og at man nemt kan hente energi fra den forestilling.

- Vi kan give vores indre energier er pep på mange måder også så ens energier smitter positivt til omgivelserne. Vi kan være mere positive og gennemtænkte eller mere smilende eller komme med opmuntrende bemærkninger.

Vi sender mange forskellige typer signaler med vores væremåde og vores krop i forbindelse med vores indre energier.

Når kvinder har "smeltet" sig i forhold til en mand, så er det et eksempel på hvordan kvinder bruger deres indre energier til, at flirte og sende signaler - følelsen af lækkert tøj eller rent sengetøj kan også få en til, at smelte. Når mænd optræder som ekstra tapre og friske, så kan der meget vel være tale om, at manden ønsker, at gøre indtryk på en eller flere kvinder.

Både mænd og kvinder kan lade deres indre energier "smelte" uden, at det har, at gøre med seksuelle. Hen over det øverste af ryggen og ved skuldrene lader man ofte ubevidst varme frigøres med en snert af sammentrækning i området og det gør man for, at få energien i området til, at smelte, så infiltrationer i området med skuldre og nakke opløses - mærk selv efter, om ikke nakken ofte kan føles varm dette gælder selvfølgelig ikke så meget for helt unge som for ældre.

- Hvis man kombinere sin energi med sex, så er det bedst, at være diskret, og ikke udfordre alle og enhver bare for at udfordre, fordi det bliver uhåndterligt og en anden ånd kan overtage og udnytte den måde som man forsøger, at gøre indtryk på, så det virker anderledes end man har regnet med og sådan, at det i det lange løb ender i frustrationer. Vi kan miste os selv på flere måder og nogen af dem er meget positive, som hvis man bliver forelsket og det er gengældt. Det er dog formålstjenligt, at opøve et positivt hold på sig selv helt fra man er ung, det er en del af det, der gør det nemmere, at blive mere voksen og bliver taget seriøst. Husk at helt enkle forestillinger som mantra lyd eller at føle vores nøgne hud under tøjet, kan friske op på vores indre energier og give energi.

 

20) Hvis man vil være årvågen og vække sine instinkter på en hurtig måde: Så forstil dig, at du slår dig selv let på begge kinder med flad hånd- men gør det ikke i virkeligheden, bare forestil dig, at slår dig selv på begge kinder. Forestillingen skal ikke være andet end et par lettere tjat, fordi det er nok til, at man vågner op og bliver mere klar i hovedet og sanser det, der sker omkring en mere tydeligt - fordi ens instinkter er blevet vakt.

 

21) At trække op i bukserne i stedet for og klø sig; Se for dig et par blå bukser og se for dig, at bukserne bliver trukket op til der, hvor du føler en irritation og fornem hvordan, at sensationen fra de optrukne bukser ”overdøver” den oprindelige irritation – en af de absolut bedste tricks. Bukserne og bukseskrævet kan køres frem og tilbage og trækkes helt op til hårrødderne, hvis det skal være.

 

 

22) Når vi hoster, synker, hviler, knytter hånden eller strækker os, så er der lyde ved vores mentale fokusering, åndedræt eller krops funktion som, at knytte hånden, hoste eller strække os, der har et lyd billede, der kan identificeres og som kan bruges til, at opdage de indre energier, der aktiveres som eksempelvis ved, at hoste eller strække sig. At strække giver en "aaAAAeeehh" lyd, der starter ved nakken og løber et stykke ned af ryggen. En lidt lyst betonet lyd. Hvis man forsøger og hoste noget op fra den side af lungerne der vender ud imod ryggen ved, at etablere kontakt til energien i dette område, så får man lyden "æaaaæøehhøøøhhøøh", det starter næsten som en bræk lyd, der så flytter op i halsen og bliver til "øøøhhøh" lyden, der er mere en lyst betonet lyd, der aktivere områdets energi. Hvis man lige har sunket, så kan få kontakt til energien i nakke og baghovedet, hvis man umiddelbart efter man har sunket dvæler lidt ved energien i det, at man synker. Hvis jeg krydser fingere, så får jeg kontakt til brystet. Hvis jeg knytter hånden får jeg kontakt til hovedet.

En musiklærer har engang sagt, at man skal spille musik, som om man er fuld af sten (han har nok kun ment, at noget musik skal spilles sådan), men det betyder meget for os, at vi kan kontakte vores indre energier med forskellige indre forestillinger, på mange forskellige områder af vores liv også i forhold til forskellige brancher, hvor vi skal mønstre ekstra energi til eksempelvis møde mange mennesker o.l.

 

23) Forestil dig i tankerne, at din næse er over et sted med problemer (forestil dig det, som om næsen er inde i kroppen.) og henholdsvis lugt til stedet og ånd energi ud over stedet og fornem, hvordan det renser og giver ro.  Variation 1: Forestil dig også, at du kan trække luft ind med næsen via chakra og baghoved og noter hvordan eksempelvis farven ved den energi du trækker ind kan bruges til, at friske op på energien ved baghoved o.l. Variation 2: Du kan også bare fokusere oppe i næseboret sådan, at du mærker og følger luftstrømmen inde i næsegangen, når du trækker vejret, hvilket er kaldt, at trække vejret nasalt - det kan blandt andet give en bedre føling med den energi der kommer ind og den måde energien fordeler sig med vejrtræningen. Det at trække vejret hen over et område med problemer kan virke beroligende og healende.

 

25) Forestil dig, at du lige her og nu for første gang oplever, hvordan det er, at være i fantastisk godt humør og hvordan du bare kan sidde og knække sammen af grin og bagefter kigge ud i luften med det største grin man nogensinde har haft på. – Tænk også på, at det kan være svært, at forklare, hvordan man har det, når man har det godt, men man kan eksemplificere det meget nemt ved og grine.

 

26) Forestil dig et område i toppen af hovedet, hvor hjernen er og du tænker og forestil dig derpå, at du udvider det område der høre til dine tanker lidt bagud, op ad, eller fremad sådan, at ”tankeområdet” i hjernen forøges. Når man øger lidt bagud så forøges følelsen af, at være sig selv – det at føle sig selv kan også have en rent teknisk side i forhold den kontakt man organisere for at føle det indre af sin krop og sit hoved. Når man skubber lidt frem og tilbage for og udvide området bag panden, hvor man blandt andet føler sin tanke processen foregå, så udvider man reelt området, hvor der fornemmes aktive følsomme energier, som registrere de astrale og mentale energier omkring os og i vores krop. Det er energier, som høre til vores tanke proces eller bevidstgørelsen af tanker og inspiration. Man skal ikke bare gå og rode sig i hovedet, men det kan være fordel engang imellem og tænke over om, der er et ”tankerum” for tankerne - der hvor man former dem i hjernen - som er passende ens tanker - nyn evt. og lidt for dig selv i dit hoved for at klare det. Når man udvider området for ens tanker, så kan det også hjælpe til, hvis ens næse er forstoppet af forkølelse.

 

 

 

27) Nyn en melodi for dig selv, så energien fra lyden fornemmes inden i kroppen og inden i hovedet – mærk vibrationerne, som man kan lave – og noter hvordan det føles helt anderledes end de energier, som aktiveres ved og sige ”iiihhh” eller ”aaahhh” inden i sig. – Begge former for lyd fungere på hver deres måde. Husk at du også kan bruge ”overtoner” i forskellige tone højder og farve, liges såvel som, at du kan lave nasale lyde i hovedet, hvor du køre imellem forskellige nasale lyde. Det er kun et spørgsmål om tid før nogen udgiver en cd med lyde, som det er rart og healende at nynne i sit hovede, det vil jeg godt spå om her den 25-6-2017 smiley.gif

 

 

28) Nyn for dig selv med lukket mund og lyt til lyd energien i dit hoved. Nyn først som i et efter tænksom humør, så som i et glad humør, så som i et stresset humør, så med fokus og med passion, nyn på en nasal måde - kom selv i tanke om måder og forskellige sindsstemninger, at nynne i. Når du nynner disse stemninger, så læg mærke til om den indre energi begynder og aktiveres forskellige steder i kroppen som i din mave, nakke eller mellemgulv, hovedet og noter om der er andre fordele i den måde, som det at nynne på kan underbygge din energi. Prøv evt. og uddybe følelsen af hvilke energier, der aktiveres ved og bevæge dig til det, som du nynner og prøv også og sid eller lig helt stille og noter forskellen i typen af velværet med henholdsvis og sidde stille og så bevægelse med den indre lyd energi og sindsstemning. - prøv evt. også at nynne som i en seksuel opstemt stemning.

 

29) Forestil dig du skriger i nogle høje toner for dig selv uden, at du skriger højt. Se for dig, at du står inde i dig selv og udsender et højt skrig. Fornem hvordan dette skrig, som du forestiller dig, kan gå ind i kroppens energi og gøre, at du får en anden måde, at kontakte og opleve den indre energi og dermed andre måder og forløse en fastlåst energi i kroppen. I ens forestilling kan man forlænge de forskellige (følelses-) toner i skriget, så man føler, at tonen går igennem hele kroppen og man opnår et billede af hele kroppen ud fra disse ”lyd energier”. Det ”indre skrig” fungere i princip, som et ”indre grin” og det giver en mulighed for og se vores indre energier på forskellige baggrunde og man får dermed en ny måde, at få direkte forbindelse til forskellige steder i kroppen. En af disse indre toner kan man også forestille sig være forbundet til et bestemt område af kroppen og noter hvordan du kan bevæge lidt med de indre linjer og evt. forandre lidt på energiernes tone, som det indre skrig skaber forandring i energiens tone m.m. Forsøg og oplev, at dette indre skrig går næsten fra top til tå. Det er også muligt, at se for sig i det indre, hvis ens indre temperatur stiger eller hvis man følers sig kold. Se for dig, hvor energien kommer fra eller hvad ændre sig når du ønsker, at føle dig kold. Hvis du afslappet siger for dig selv (ikke højt) jeg vil gerne være kold, så fornem med udgangspunkt i, hvordan du har det inden du bliver kold, hvilke energier der kommer frem i kroppen for, at skabe denne følelse af kulde, som ofte kan disse kulde fremkaldende energier hjælpe en til ikke og lade sig chikanere af små ting. Med hensyn til at føle sig kold så skal man dog huske på, at denne følelse ikke hjælper en specielt til og udvikle ens følelsesmæssige intelligens, som blandt andet danner basis for ens mentale vingefang, hvis man er kold i røven, er man måske nøgtern, men man er ikke særligt varieret, det kan godt ende i en meget horisontløs beregnede indstilling.

 

30) Der er visse ord og forestillinger, der får områder i vores hjerne til at lyse op når vi tænker på det; Prøv evt. at tænke på stort saftigt æble og man kan hurtigt fornemme, at noget lysner op i hjernen ved en sådan tanke – ikke mindst tanke området bag panden. Ens sensitive energier stimuleres. Dette kan også bruges, når man lære sig, at arbejde, med ens ”indre energier”, som eksempelvis når; at man organisere disse noter på ny måder. Man kan indlede med en grine eller ihhh meditation eller lav en lille blomster illustration i magen ud for de noter, som du vil arbejde med, den slags ting kan stimulere arbejdet. smiley.gif Når man arbejder med de indre energier, så kan det dels være en ide i, at printe dem ud og evt. indtale dem i en lydfil, som kan gøres henholdsvis optimistisk, glad, eller man kan indtale noten med en cool stemmeføring for på den måde, at blive stimuleret i ens forhold til de tanker, der er i noten og evt. stimulere et bedre arbejde med indholdet. – det gælder om og tage de muligheder i brug, som lysner op eller/og giver os bedre jordforbindelse i arbejdet.

 

31) Nogen tager til tider energi ind ved, at de forestiller sig, at de tager elektrisk energi ind ud af den blå luft og i dette eksalterede stadie kan man forestille sig, at man flytter lidt rundt på energien så, at energien bliver til et mønster, der understøtter ens indre følelse energiers sensitivitet i forhold til, at registrere energierne omkring en. - I denne sammenhæng er det værd, at notere sig, at hvis man tager energi ind nede fra, så afbalancere man sig med sin indre følelse og man kan blive lidt flegmatisk, men tager man energi ind oppe fra, så bliver man virkelig energisk og det kan også hjælpe, hvis man skal koncentrere sig. Når vi tænker på vores åndedræt og tager energi ind med åndedrættet bag fra kroppen så bliver vi satte i os selv, men også årvågne.

 

32) Forestil dig, at du har styrket din hånd og fingere muskler og knyt hænderne foran dig, men uden, at spænde for meget og fornem, hvordan din hjerne frigøre fastlåst energi, når du spænder og knytter næverne - føles lettere vitaliserende for energien i hjernen. Vrik også frem og tilbage med de knyttede hænderne og fornem, hvordan det også frisker hjernen op. Stil dig op og forestil, at du har styrket dine ben og mærk hvordan, det hjælper til en bedre holdning. Hvis du forestiller dig at du har styrket dine tær og fødder så, at de er blevet lidt stærkere, så giver det en ro til kroppen og hovedet. Hvis du forestiller dig, at dine skuldre er blevet styrket, så hjælper det på hals og stemme. Forestilling om styrkelse af underarmen giver frigørelse af energi i kinder og ansigt og styrkelse af overarm hjælper på øre og tindinger. De forskellige måder, at spænde på kan også hjælpe indre organer m.m. (Der findes sikkert flere andre gavnlige forestillinger.)

 

33) Hvis der er problemer i et område, så kan man forestille sig, at området at kan rulles op og ned lidt som et rullegardin, den bevægelse op og ned både i det inder og ydre kan få uønsket energi i området til at slippe sin binding til kroppens andre energier – husk at kroppen genskaber selv den naturlige energi. -  Brug kun hvis du er komfortabel med, at forestillingen.

 

34) Hvordan man oppe fra og i siddende stilling; ”slapper af i flere etager”. Fokuser først bag panden og se for dig, at dit fokus punkt udstråler varme og afslapning når dette område er afslappet, så se for dig at du rykker en ”etage” ned og lader dit fokus punkt afslappe i dette område til et punkt, hvor det nye område er afslappet til et punkt, hvor du det stadig sammen med intensiviteten af afslapningen i det nye område holder en fornemmelse til den afslapning, som du føler i de første områder, så den øgede afslapning fra flere områder hjælper det næste område til, at slappe hurtigere af og så fremdeles ned efter. Ens fokus punkt ligger lige bag panden som første punkt og andet punkt er lige over øjnene og punktet efter ligger lige bage det nederste af næse og derpå munden osv.

 

35) Hvordan man med lyset kan forestille sig, at man bryder fri af en indre fornemmelse af energi. I forhold til, at man forestiller sig, at kroppen eller et område af kroppen bliver oplyst eller ligefrem gennemlyst af lysende energi. Man kan forestille sig et indre lys, der kan gå i forbindelse med det lys der fornemmes uden for kroppen og i det ”rum” som man er i, blandt andet ved, at forestille sig det indre lys, som værende som indeholdt i det lys man ser omkring sig på den måde er det nemmere, at få de to lys til og gå i et lys der kan bevæge sig ind og ud af krop og rum. Når du har denne forestilling om et indre og ydere lys som værende det samme, så gå helt ind forestillingen af, at de indre og yder lys og evt. spændinger opløses og udveksles frit imellem hinanden. Når man får føling med, at bruge lyset på den måde, så er det også muligt, at udbygge med og bruge forskellige farver lys. En variation er og forestille sig et bælte af lys tværs hen over ved skuldrene og det øverste af brystet. Læg evt. to lag lys oven på hinanden, så kan man skabe ny variationer af lyset, der eksempelvis kan lyse det ekstra stærkt op eller kan bruges til at eksperimentere med, at opløse spændinger nye farve nuancer – kroppen skal nok finde til sin naturlige energi automatisk.

 

36) Denne øvelse omhandler, at skabe former af energien i et området som er problematiseret med visualisering og hvordan det kan afdække sammenhænge. Forestil dig først, at energien i et område af kroppen formes ud som vinger. ”Vingerne” formes så de går ud over deres den negative energis oprindelige udgangspunkt. Bevæg evt. vingerne når de er færdig udformet for at løsne de negative energier i området og bræk derefter ”vingerne” af for at blotlægge de involverede energier. Variation: Lad energien folde sig ud, som en pose fra dens centrum og undlad i første omgang, at tvinge energien til, at udfolde sig i en bestemt retning, men lad energien folde sig ud i den retning, som den tager af sig selv, undgå bevidst, at styre området af energi som du fokuser på, men nøjes med, at iagttage nye energi sammenhænge, der måtte fremkomme. Noter dels hvordan der er forskellige mindre energier i det område, som du fokuser på, men også at der i energien kan medfølge en følelsesmæssig ladning, der frigøres når energien foldes ud på den måde som en pose fra dens centrum.

 

37) Forestil dig hvide energier værende prikkende, som om de var det prikkende ved en grankvist. Visualiser en gran kvist og se for dig at du placere den et sted inde i kroppe, grankvisten så aktiver prikkende energi i området omkring kvisten. Se for dig, at denne prikkende energi i grannet går ud i alle retninger. Hvis man forestiller sig denne energi i et bestemt område, så løsner det energien rundt om, men kun de hvide prikker ikke selve grangrenen. Noter hvordan spændingen i de forskellige hvide energier kan kombineres og bruges.

 

39) I et område med irritation, der kan man prøve og føle sig helt blå frossen og helt følelsesløs evt. forhold til et kontrapunkt, som du forestiller dig som rødglødende. Lad evt. det rødglødende og det blåfrossen afløse hinanden. Det blå frosne kan også kombineres med, at man lukker øjne og forestiller sig en blålig gennemsigtighed for kroppens indre, som man lader gå i et med (en blålig) opfattelsen af dagslyset, sådan at dagslyset går i et med kroppen evt. men en tynd skal af hudlag, hvor lyset frit kan passere fem og tilbage. Det kan også hjælpe til at løsne op, hvis man er forkølet og helt tilstoppet. Variation: Vælg der på en retning, som for eksempel ned af og forestil dig, at du kigger ud igennem dig selv og du kan trækker vejret ind igennem det nedre i dette blålys og i denne variation prøv og visualiser nogen stærkere linjer i det blålys, der ophæver fornemmelsen af kroppen i området. og hvis du stadig fornemmer noget fra irritations området, så træk området der er irriteret lidt længere ind i dette følelsesløse blå lys. Variation forestil dig, at brune, hvide energier eller hvad der irritere dig, opløses i det blålige (kolde) energilys, der lig røg bølger ud i dette indre blå kolde og friske, som du ser for dig og evt. forestille dig en diabolsk rød farve i dets centrum og derved få den negative energi til, at bryde sammen.

 

40) I forhold til og nedbryde en negativ energi, så prøv og forestil dig, at du vender de små hvide energier i området indtil, at dit arbejde med og vende de hvide energier overtage din indre oplevelse af energien i området sådan, at du oplever de hvide energier som et ”mælket indre” for dit indre øje. Når det hvide mælkede energi bliver tykkere, så du føler dig hvid indvendigt, så forestil dig evt. at trækker og strækker det hvide lidt. VIGTIGT: Der er også andre systemer til at fjerne oplevelsen af irritation; Hvis man forestiller sig, at man afsætter en klat helt hvid energi indefra på sine læber, så føles stimulerende for halsen og sætter man en klat hvid energi i halsen, så mister man fornemmelsen af irritation i underkroppen, men husk at den hvide energi skal være intens og man skal fokusere så oplevelsen af hvid, så den kommer til og fylde godt i ens sansning – forestil dig evt. at hvid energi dominere i et indre område og fornem og om det indvirker på din fornemmelse i et andet område af kroppen i den forstand, at det nedsætter din fornemmelse af energien i området – brug det kun i den omfang du kan få det til, at fungere positivt selvfølgelig.

 

41) En anden vigtig ting er, at notere sig hvor, at man er følsom og når man har fundet det, så gå ind i hvor det følsomme er mest sensitivt og følg strålerne af energi derfra. Tage derpå kraften ud af energien ved og forestil dig, at du stimulere stedet til og stråle mere energi ud af centeret eller forsøg evt. og følg strålerne dybere ind i centrum og lad energien stråle af fra selve centeret evt. ved, at forstille dig, at du klemmer på energien i centeret, hvorfra strålerne kommer. Sammenhold disse følsomhedsflader og hvordan de er forbundet med energi strømme og undersøg om du kan bevæge disse energi strømme eller fylde området med en anden energi, der kan blokere for disse energi strømme. evt. en kold metal energi flade o.l. Fornem også et område i kroppen, hvor du stråler af positive energier og fornemmelser og sammenlign med stedet, hvor der en negativ stråling fra. Der er virkelig mange muligheder for udvikling i disse sammenhænge. Husk og slap af med dig selv og hav tålmodighed med, at finde dig selv i energierne, man kan ikke vide det hele fra starten...heller.

 

42) Når vi oplever et indre problem, så gælder det grundlæggende om at ændre energien eller ændre den måde vi registrere energien på, så vi kan ignorere eller få energien til at fungere for os. Hvis man fornemmer en energi og skaber sig en forestilling af, at man ganske let rør eller snitter denne energi, så vil man notere, at energien på stedet, på grund af den lette berøring, dels føles køligere og dels nemmere at ændre. Man kan ændre stedets energi med forestillingen om to stykker meget rødt kød, der køres imod hinanden indtil en rød forestillingen af blod og udtværet kød overtager den energi stedet giver. Alle mulige sensationer af kold, varm, elastisk eller ru, kan på den måde ændre intensiteten på stedet. Der er også andre måder, hvis det er i underlivs området, så kan man eksempelvis trækker energien i låret op efter o.l.

 

43) Man kan forestille sig, en følelsesmæssige energi, af glæde i brystet, som man lader væld frem af energien i brystet. Hjælp evt. energien frem ved, at forestille dig et centralt punkt af inderlighed der kan starte ”kilde vældet” af glæde. Man kan lade forestille sig, at denne energi vælder frem på forskellige niveauer; Hoved, bryst, mellemgulv og underliv. Blot forestil dig, at der vælder energi op, som en kilde og det er lyst energi.

 

44) Forestiller dig, at dine energier står ud, som en kappe/frakke og at du derpå sætter hvid energi op på indersiden jakken og fæstner det på jakkens inderside ud for et sted, hvor du har brug for healing af hvid energi. Du kan også gøre dig den forestilling, at du sætter noget koldt op på indersiden af kappen hvis der er et område, hvor der godt vil have nedsat følelsen fra. Noter at der er flere lag af ”kapper af energi”, som kan identificeres ved kroppen. man kan generelt forestille sig at man sætter noget healende imellem kroppens hud og et stykke påklædning.

 

45) Forestil dig at du sutter på et område et ben, arm, brystet eller andre steder i kroppen, hvor du ikke rigtigt kan få føling med energien, så energien kan påvirkes ved visualisering af energierne. Det kan fjerne smerter.

 

46) Forstil dig at du rejser et håndtag op midt i en energi, som du ønsker at trække væk, det kan afsløre energier omkring energien.

 

47) Forestil dig, at du snor enden af et stykke energi omkring en indre energi og at disse snoninger rundt om stedet begynder og stramme til af sig selv og at du der på trækker i den anden ende af energien som når du trækker i et reb, så vil energi fikseringen i området ofte løsnes. Følelsen af at noget kan gå i selvspænd eller at der er snoet noget meget tæt omkring det kan få energien til og løsne sig i området.

 

48) Kig ud efter og fornem, hvordan sindet er når, sindet vender ud af. Derefter: Lad så sindet gå tilbage indad til sit udgangspunkt. En god meditation.

 

49) Man kan sommetider med fordel fremkalde oplevelsen af, at noget i kroppen brænder sammen på et bevidst plan. Forestil dig, at en sort energi går på tværs (evt. på kryds og tværs), sådan at du fornemmer, at energi strømmene i området afbrydes og det kan være i hovedet, kroppen eller lemmerne. Noter hvordan det giver en ro og en bedre fornemmelse af jord forbindelse, at have afbrudt forskellige energi strømme i eller imellem kroppens forskellige områder. At krydse energien, så den brænder sammen, det kan sammen med andre systemer som, at sige til sig selv; at energien inden i en er træt, hvilket vil være med til og hjælpe en til, at sove.

 

50) "Spis" din indre energi. Se for dig evt. med lukkede øjne, at du spiser energi med dit navle hul.  Forestil dig, at navlehullet er som en mund, der dels spiser af krops energien rundt om navlen og dels spiser af energi lige ud for navlen. Forsøg også at nippe lidt til den energi, du fornemmer lige ude foran kroppen og noter, hvordan det føles som at have spist noget.

 

 

51) Som der står andet steds på hjemmesiden, så kan man også ”lide” energien ud af kroppen. Vi kan både bruge positive og negative sindsstemninger til at komme ind i den energi, som vi har i kroppen. På sammen måde, som vi kan kombinere forskellige lyde (mantraer) til at influere energien i os. Vi har mange muligheder for at eksperimentere med og tilsætte forskellige, humør stemninger og deres lyde eller energier til at skubbe en anden uønsket energi ud af kroppen. (noget som man også kan finde inspiration til i ”gestalt terapien” der kan bruges til at bearbejde og blotlægge den ”indre energi”.) Noter hvordan en tristhed, som der føles i hele kroppen går ned i kroppen og afspænder eller hvordan ”bestemthed” gør en mere fast i sin krops fornemmelse m.m. Mærk selv efter, hvordan energier organisere sig i forhold til forskellige sindsstemninger og hvordan de kan overtage og berolige eller vitalisere forskellige områder af kroppen.

 

 

52) Denne note er ganske kort og omhandler, at jeg sad til et foredrag en hel aften og for at føle mig godt til pas og nærværende, så brugt jeg udelukkende systemet med, at forestille sig, at man gnider kødet i de to hjerne halvdele imod hinanden, så energien går i et i det røde. Jeg brugte også et par gange, at køre to stykker nært liggende kød i område imod hinanden i skulder og lænd og andre steder, hvor jeg havde problemer, men jeg brugte stort set kun denne ene teknik med forestille sig, at gnide kød imod kød og udnytte den røde afslappende farvede energi – og det gik udmærket. Ved og forestille sig at man gnider kødet i kroppen som to stykker rødt kød der gnides imod hinanden, så energien i et med sig selv. De områder af kød man køre imod hinanden skal være defineret, som værende to forskellige, men havende en naturlig berøringsflade.

 

 

 

53) Forestil dig, at du er inde i kroppen og se så for dig, du dykker ned i kroppens indre og opdager noget negativ energi i kroppen. Forestil dig derpå, at nipper til den negative energi med tænderne og derved skræmmer de finere energier, som løsnes af frygt for tænderne. Vores krop og dens energi reagere helt instinktivt med frygt ved en forestilling om tænder der kan bide og det kan udnyttes til, at få energien i kroppen til at løsne sig, som eksempelvis stress, så hvis du med tænderne forestiller dig at du nipper til et område med stress, så kan stressen gå i opløsning eller lade sig underordne kroppens andre energier og blive stille - Vi underordner helt naturligt stress med eksempelvis et roligt åndedræt eller vi opløser stress med motion. Der hvor negative energier taber deres hold i et område af kroppen, der kan kroppens naturlige energier nemmere "generobre" og forny den naturlige energi i området og derfor bruger man også at vise tænder til område i kroppen med problemer. Det handler ikke kun om, at tilføre positiv energi til et område i kroppen, det er også vigtigt, at bryde negative energier op, så de mister et evt. hold på kroppen. Mange negative energier brydes selvfølgelig op med motion eller yoga og som for yogas vedkommende netop tager udgangspunkt i, at motionere de indre energier for derved, at gøre dem mere harmoniske med kroppen - hvilket gør yoga unik.

 - I disse sammenhæng skal man selvfølgelig også notere sig, at kvinden og manden er født til intensivt, at bearbejde hinandens indre energier, når de bliver kønsmodne og det er også helt naturligt.smiley.gif

 

 

54) Forestil dig at der sker noget pludseligt, som du ser foran dig og det får dig til – bevidst -, at trække dig ind i dig selv, hvor du "sidder inde i kroppen på spring" og afventede med kløerne fremme og rede til og forsvare dig. Noter i denne sammenhæng, hvordan man føler, at man sidder inde i sin egen energi og at denne oplevelse kan uddybes og i øvrigt bruges i flere forskellige sammenhænge. Når man sidder inde og "nede" i denne energi, så kan man på forskellig måde uddybe oplevelsen ned igennem kroppen eller man kan undersøge de energier, der er omkring en fra det center, som man er inde i – men sommetider kan det være bedst ikke og blande for meget sammen, men blot at fokusere på, at bruge, at kunne trække sig ind i kroppen. Blandt de variationer som man kan bruge skal alligevel nævnes at, når man har ladet sig ”skræmme” ned/ind i kroppen og at det yderligere kan uddybe fornemmelsen af energien i kroppen.

I denne indre fornemmelse kan man evt. prøve at kombinere det med en ydre fornemmelse, som at føle, at noget løber en koldt ned af ryggen. Derved kan fornemme, hvordan indre og ydre fornemmelser hurtigt afløser hinanden næsten hel umærkeligt.

 

 

55) Til det tilfælde, hvor man oplever, at der er megen energi, som man ikke fungere godt med.

En situation, hvor man skal være lidt opmærksom på, at der sker meget omkring en: Så kan man forestille sig, at man graver alt den energi, som der i gang, op i en bunke rundt om sig selv. Inde under bunken finder man så en måde, at nyde det på. (Ind imellem kan han lægge noget nyt oven på bunken der afviser det, der kommer ude fra, eller flyt rundt på det uden på bunken.) Denne type bruges ofte kun, når man er nødt til det, men det fungere ganske godt, specielt ved sammenspil med andre. Endnu et godt råd, er at lægge mærke til ens krops energi lige inden, man samler energien sammen, så kan man evt. gå tilbage i tankerne og man vil kunne se hvad, der blev lagt til og af hvem og måske bruge det lidt smart senere. (positive kræfter i universet får en oplagt måde til, at hjælpe en uden, at blive opdaget, ved det de kan lægge noget positivt til uden på energierne uden, at det lige opdages af de negative kræfter.) (kan varieres med en visualisering af en boble, som man lægger noget uden på, der gør at, man bedre kan registrere, hvad der lægges til o.l. - god ved mange mennesker.)

 

 

56) Hvis man ligger på maven og puster luft ud igennem munden efter en dyb indånding, så vil man opdage, at efter som man puster mere luft ud, så kommer man mere i kontakt med kroppens indre og man kan meget nemt kontakte meget af kroppen på en gang samt til dels underlaget. Hvis man vender sig om på ryggen, så kan det slet ikke lykkes tilnærmelsesvis, så godt som hvis man ligger på maven. Variation man kan evt. sige til sig selv, at man lader alle overflade spændingerne gå fri. Sådan at man fra overfladen af huden og indefter i kroppen afspænder, som om at dybere lag af kroppen også bare er en del af overfladen på kroppen. Når man er afspændt puster man ud.

 

 

57) Hvis du har problemer et sted, så identificer, hvor det præcist kommer fra og forestil dig derpå, at der er en skarp kant lige under der, hvor problemet er og forestil dig, at hele området balancere på denne skarpe æg og noter hvordan energien går i opløses – brug evt. forbindelse med andre systemer – når energien er i opløsning så forestil dig en tunnel af varme (også varmfarvet), der leder væk og ud af kroppen og som bliver varmere nu længere væk tunnelen kommer fra området - du behøver ikke og lede det helt væk fra kroppen for og rense området. Denne sammenhæng virker selvfølgelig kun på det mentale plan… Husk Buddhas lære om, at vi ikke behøver og skade os selv for og opnå oplysning eller forløsning og jeg håber, at den samlede mængede af tekniske noter under ”vor indre energier” eksemplificer, at der virkelig er mange måder, at få det til, at fungere bedre på.

 

 

58) Man kan spænde lige under nakken og videre op langs rygraden og forsæt op i baghovedet til hvor baghovedet stikker mest ud og her bag de to hjernehalvdele har man forskellige muligheder til, at stimulere hjernen med forskellige forestillinger - den impuls man sender op syntes at smelte sammen med det bagerste af hjernehalvdelene. Både afslapning, en let stress eller spænding i hovedet kan kvikke vores hjerneaktivitet op. - Husk kun, at gøre noget, som du syntes fungere for dig og tag dig tid til at fornemme hvad du i forvejen gør af godt for dig selv og byg så videre på det. - Hvis du gnider din nakke, så vil der fremkommen en rød farve, som du kan fokusere på og som kan understøttes med en uddybning af den røde farve. Hvis du i stedet for nakken gnider baghovedet, så får du en hvid og lidt cool fornemmelse fra baghjernen og det er uden tvivl en del af udtrykket om "at holde hovedet" koldt, som du også kan udbygge med en kølig coolness om hovedet. Jeg forestiller mig somme tider en orange farve i baghovedet på det stykke hvor rygraden er blevet til hjernestammen. Jeg oplever fra denne hjerne stamme en tunge af energi, der går ud til pande øjne og for hovedet generelt det giver en fornemmelse af forbindelse og ro i hovedet til en lidt dybere koncentration. Gør det eventuelt med lukkede øjne. Focus øverst i baghovedet kan også hente mere energi op til hovedet.

 

 

59)  Vores krop og tanker funger ved, at kombinere forskellige af kroppens aktiviteter, det er eksempelvis den måde, som sportsudøvere kan optræne deres krop og tanker til at give lidt ekstra af sig selv, for derved at kunne præstere ekstra fantastiske resultater. Rent videnskabeligt har man fastslået, at folk kan forbedre deres kondital bare ved at forestille sig, at de motionerer. Bare efter en forestilling på et par sekunder om, at cykle på en kondicykel, vil føles som du har motioneret lidt.

 - Men tænk også på, at du ikke bare vil føle dig forfrisket som efter motion ved en mental forestilling om motion, men at du også via en enkelt forestilling i dine tanker, kan aktivere en hel række af kroppens resurser på en brøkdel af et sekund præcis, som hvis du bliver forskrækket, hvor du instinktivt mobilisere kroppens kræfter og hvor du endvidere på brøkdele af sekunder kan udbygge dit forsvar med overblik over, hvad situationen ellers kræver af dig.

 - Du kan med de rigtige indre forestillinger og øvelser bygge "parat resurser" til: at føle, at du er mere intelligent, kreativ, afslappet, morsom eller iderig og det kan du, hvis du finder den rigtige tanke at dvæle ved - find den indre energi, der kan levere et allerede tillært instant klarsyn eller velvære. Med alderen bliver vi hurtigere til at finde de relevante tanker og reaktioner til, at tage de skarpeste træk i tilværelsen. Prøv eksempelvis, at føle dig rigtigt godt tilfreds, frisk eller bare glad og prøv derefter om du kan finde ud af, hvad i kroppen det er, der giver dig den følelse og hvordan at du nemmest og hurtigst kan fremkalde den følelse og den energi i kroppen, der hører til at være frisk, tilfreds eller glad.  Hvis du begynder med lidt motion og meditation, så vil du kunne mange doble din horisont for, hvad du kan få ud af at arbejde med dine indre energier.

 

 

60) Dine indre energier er som et interaktivt klatrestativ, hvor du kan opdage mange kombinationer og små nuancer i din indre energi, det har også stor betydning i forhold til at samle energi, uddybe tanker eller styre følelser - bare prøv tænk på, at du har en krop, du har følelser, du har tanker, du har kreativitet, du har humor, nysgerrighed, forventninger og sansning og alle disse sammenhænge får nyt perspektiv med ny viden om dig selv og dine indre energier.

Ny viden om dig selv kan også øge din effektivitet. Prøv eksempelvis, at gøre dig en hurtig tanke om, at du tager en støvsuger frem og støvsuger - gør dig denne forestilling meget hurtigt et par gange med henblik på, at det sker hurtigt og prøv så i praksis, hvor hurtigt det kan gå - tag evt. tid på det. Hvis du lige ser det næste for dig du skal i gang med, som noget du hurtigt kan ordne, så vil det også gå hurtigt. Noter, at nu hurtigere du ser billedet og dets "indhold" i dine tanker og så går videre, nu mere energi har du til at støvsuge. Og gør du dig hurtige forestillinger om, at støvsuge, imens du støvsuger, så øger også du dit tempo. - Det er essentielt det vi gør, når vi sidder i en pause lige planlægger, hvad det er vi skal gøre, vi forsøger ubevidste at lave en plan for at speeded up og gøre tingene mere effektivt, men på en sikker måde.

OBS Man skal dog huske det visdoms-ord, der siger, at alt skal gøres i sit eget tempo og det betyder, at man ikke bare lige skal sætte alt for meget tempo på sig selv, men at man med langsom op-øvning af ens tempo alligevel kan nå langt. Endvidere kan man gøre sig klart, at hvis man sløver sit tempo for meget ned, så smitter det af på ens generelle tempo.  

- Man kan også gå ned i tempo og bliver hurtigere, som hvis man bliver Tai Che udøver, hvor man netop benytter sig af langsomme bevægelser til at blive hurtigere. - Det er vigtigt, at man basere sin hurtighed på, at kende sig selv, så man kan bruge sig selv mest fornuftigt. Det er også en fordel at lære sig selv, at sætte fornuftige mål og lægge effektive planer, så man kommer i gang på den bedst mulige måde og ikke kun sætter mål for en fjerne fremtid. - Tankens kraft er her i "nu'et" og "nu'et er åbningen til, at påvirke sig selv og alle ens resurser i en brøkdel af et sekund og samtidigt på en dyb tilfredsstillende måde. Meget kan udvirkes blot ved tankens kraft, hvis denne kraft tunes til lyset i vores natur og kroppens energi.

 

Ved afslapning øvelse, hvor man sidder med lukkede øjne og beder sig selv slappe af, der kan man med fordel være opmærksom på, at når man giver sig selv kommandoer om, at slappe af og give slip på spændinger, så man opnår en dyb af spænding, så kan man stoppe op og sige til sig selv, at alle disse fornemmelser af afslapning og indre stilhed, den sender man ud igennem ens fingerspidser og ens tær, så de forlader kroppen som om de var spændinger fordi, ved at sende disse behagelige energier ud, så får man adgang til de mere oprindelige energier, der ligger under den dybe afslapning og der under kan man forsætte en endnu dybere afslapning og healing.

 

 

61) Vi tapper automatisk på forskellige energier afhængigt af hvor vi bor, der er forskel på at bo i en stor by en landsby eller på grusvej. Endvidere er der forskel på den måde vi opdraget. De forskellige sociale koder, som vi optager i vores barndom, tapper ind i bestemte åndelige energier. Vores temperament er lige ledes med til at influere vores åndelige energi. Det sted vi er født og historier om andre der er født eller boet på stedet bliver sommetider vævet ind i vores energi og det skyldes, at ånderne tit gentager den indstilling de har haft til andre i det område man er født. Da vi var børn, var mange af disse oplevelser inde over vores tanker, men eftersom vi ikke havde en forståelse af verden at sætte vores tanker ind i, så druknede disse tanker i alle de nye oplevelser, som vi dagligt modtog fra eksempelvis nye voksne mennesker der kom ind i vores liv eller nye lege der skulle leges med vores jævnaldrende. Vi har dog lagret minder blandt andet om drømme og dagdrømme om tidligere eller nuværende beboere af de steder, som vi har boet. Det er ikke noget mennesker styre, det åndeverdens forestillinger om tidligere tider, der blandes ind i vores forestillinger, hvilket dog er lidt afhængigt af hvor stillestående vores verden er. Personligt er jeg ikke i tvivl om at man min socialistisk indstilling stammer tilbage til min tidligste barndom og det på trods af at ingen i familien er eller var socialister. Der er flere andre af mine grund indstillinger til livet, som helt sikkert er dannet inden jeg selv havde nogen egentlig bevidsthed om socialisme eller buddhisme. Der er nogen billeder indprentet fra min tidlige barndom om socialisme og buddhisme, der kontinuerligt er dukket op i mine tanker i mit liv. Selvom det er mennesker der optræder på disse billeder af socialisme og buddhisme, så er det med alderen blevet klart, at det er en åndeverden, der står bag disse indprentede billeder og at ånderne forsøger at skjule sig bag billeder af mennesker. Ligesom ånderne skjuler sig i religiøse, politiske og filosofiske retninger, hvor de forsøger at øve indflydelse eller lige frem at hjernevaske mennesker.

Der er en ting, det er nødvendigt at gøre sig klart og det er, at det er åndeverden der styrer alle de store linjer i tingene også selvom denne åndeverden er i strid med sig selv. At vi har en pengefikseret kultur og religioner uden meget oplysende indhold om det åndelige, det er alt sammen noget åndeverden står bag. Der er nogen mennesker, der tror de styre hele verden, nationer, byer, villavejen, familien eller i det mindste dem selv, men disse mennesker lider i større eller mindre grad af illusioner. Hvis mennesker virker til at styre nogen ting, så kan man ofte zoome ud og man vil opdage, at de er styret af en ånd eller der er ånder, der har en interesse i det de gør.

Vi menneskers situation i livet er, at vi vælger ting. Et gammelt mundheld lyder ”livet er at vælge” og man kan tilføje; ”- og helst at vælge på en oplyst baggrund”, så man ved hvad man skal være på vagt overfor. Når vi når en modenhed, så opdager vi, at der er en ånd forbundet til alt af betydning. Når man når denne indsigt så er det vigtigt, at man vedbliver at være et åbent og nysgerrigt menneske, der bruger den ny indsigt man har opnået til at forbedre sit overblik – hold fokus på den verden du lever i.

Vi lever i en politisk verden. De forskellige politiker som ånderne bakker op bagved er ikke nødvendigvis åndernes egen politik. Menneskene bliver bare brugt som redskaber for en anden dagsorden, som ånderne har. De forskellige ånder foretrækker dog bestemte politiker frem for andre, hvilket ofte er baseret på åndernes indbyrdes relationer og heller ikke i denne sammenhæng har det nødvendigvis noget med mennesker at gøre. En ting ligger dog fast, at vi mennesker altid må kæmpe, hvis vi ønsker forbedringer. Forbedringer er ikke noget der falder ned fra himlen af sig selv, det er noget der skal arbejdes på for at få.

Det er også værd at nævne, at i enhver åndelige kommunikation, hvor man tror, at man kommuniker med andre mennesker, der sidder der en nisse i hver ende af forbindelsen og deres ærinde er ofte ikke sandheden, men deres eget spil med mennesker, som at bilde mennesker ind at de styre hele verden eller andre tåbelige ting.

Den verden vi lever i kræver ustandseligt af os, at vi finder nye vinkler og nye svar til vores tilværelse.

- De fleste mennesker i dag er heldigvis ikke opvokset på en grusvej, hvor tiden står stille. Vi har i dag internet og der er et flow i verden, der går imod udvikling og det har også influeret åndeverden, så mennesker ikke så nemt lukkes ned i en stillestående gentagelse af forfædrenes liv. Det er også vigtigt, at vi ikke lever i samfund, hvor mennesker igennem sport, aftenskoler og højskoler m.m. selv er med til at producere den kultur vi lever i og vi ikke bare bliver passive forbrugere. Det går langsomt men mennesker er på vej ind i en frigørelse.

 

Næste side: http://www.solrart.dk/side+2+Den+indre+energi.php

 
Panel title

© 2022 buddha-natur

Antal besøg: 48476

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.14273595809937sekunder