buddha-natur - side 3 Den indre energi

 

Tredje del af vores indre energier

Disse udvalgte noter er mere forklarende om energi - Du kan nå megen af din indre energi ved; at ”tale” til den indre energi eller ved, at visualisere den.

1-3-21

200) En virkelig nem måde, at erkende energien ved kroppen er ved, at vende pegefingeren ind imod en selv og så "tegne" med fingeren i luften lige ud foran kroppen, men uden at røre kroppen og så notere, at kroppen registrere det. Læg endvidere mærke til, at dit eget engagement og den passion hvormed du lader fingeren pege med registreres i kroppen også selvom fingeren ikke rør kroppen - noter hvor nemt det er, at udøve en indflydelse på ens krop. Hvis man flytter fingerens afstanden til kroppen når at man tegner ud i luften, så mærker man, at der er forskellige niveauer af energi, der kan aktivers - Alt som vi gør og måden vi gør det på, påvirker kroppens energier, hver bevægelse eller tanke rør vores energier - prøv at skifte imellem positive tanker på lækker mad og en bog om dybe tanker, eller et farverigt maleri. Noter hvordan hver af disse tanker ændre dine tankers energi og din krops energi og endvidere influere, hvor lyst eller hvor varmt, at du opfatter situationen. På samme måde som du med fordel kan have dine tanker med i din motion, så kan det betale sig, at gøre sig visualiseringer for, at få mest ud af den energi der kommer med vores tanker - vores tankers energi er hvad luft er for fuglene og vand er for fisk.  Du kan berige tankernes energi ved, at tænke tanken ind i en større sammenhæng, hvor du eksempelvis kan berige tanken om mad, ved at få hele kroppen med i tanken på lækre mad, så du fornemmer alt den gode energi, der kan være omkring dig ved tanken på god mad - det gælder også slankemad. Vi kan med vores vilje geare os selv, vores krop og vores tanker eller vores madlyst op eller ned, bare ved måden, som vi tænker positivt på. Tænk udsagnet: "et lille stykke musik" og tænk så: "et lille stykke smukt musik" og noter, at ved det sidste udsagn med ordet "smukt" i, der lyser din indre energier op og skaber en forventning i kroppen om dejlig musik. Prøv også at lægge trumf på ved, at gentage tanken med et eftertryk ved, at tænke: "et lille stykke virkeligt smukt og harmonisk musik". - At gøre vores tanker bevidst og mere nærværende ved at tilføjelsen af ordet virkelig og mere interessante med tilføjelsen af ordet smukt, så kan vi skabe et overlæg i vores tanker, som kan "gennem trumfe" mere klarhed og engagementet i både vores tanker og i øvrigt på vores egne indre energier planer. Ved at bruge de rigtige ord bliver vi nærmest automatisk interesserede og engagerede: "Det var super hyggeligt", " Det var virkeligt forfriskende" osv.

Hver gang man bevæger noget energi, så får man mange informationer om kroppens relationer til energien i os på forskellige planer og det engagement som vores indre energi afsted kommer.  Vi lytter desværre for lidt indad til os selv i forhold til, at afdække bevidste relationerne til den indre energi. For at tolke kroppen må vi øve os i, at forstå hvad kropsenergien fortæller os for, at kunne bruge den på et mere bevidst plan.

201) Noter, hvordan nogle smarte udtryk, kan ændre vores indre energi. Hvis man siger for sig selv: ”at være glad i låget” så bliver man smittet af dette farverige udtryk, så det smitter af på ens humør. Det er også fornuftigt sommetider blot at køre med på den officielle forestillingen om at: at ignorere den indre energi eller andre usynlige energier - man kan jo ikke se disse energier eller røre ved dem som træer, vand, huse eller andre mennesker - man skal bare huske ikke at narre sig selv. Hvis det virker for en og ignorere på den måde, så skal man bare passe på ikke at blive alt for manisk af det.smiley.gif Ved på forskellige måder at kontakte sine egne indre energier, så øges ens modtagelighed, men også ens erfaring  i forhold til at registrere og kontrollere sig selv og styre sin brug af ens egen energi og dermed bedre holde jordforbindelsen.


201a) Super let måde at kontakte din energi. Forestille sig, at det løber en koldt ned af ryggen er endnu en måde, det vil give dig kontakt energien i ryg og baghovedet. Når du hopper i vandet for at svømme i havet får du også et indre billede af energien. Hvis du gaber får du kontakt til brystet. Hvis vi forestiller os at vi skal nyse, så får vi kontakt til for-hovedet og hjernen og det fungere samtidigt som et forstadium til det at fnyse som en arrig tyr. Hvis vi strækker os får vi kontakt til energi i ryg og skulderblade m.m. Vi kan lære meget om vores krop og dens energi blot ved at være mere opmærksom på vores naturlige funktioner.


202) Hvis man forestiller sig et hult rum, lige inden for, hvor man sanser, ved øret, næse eller øjne; så kan det hjælpe en til, at sanse mere klart. Det med, at forestille sig et hulrum kan man (evt. i let mørk farve) også gøre bag indre organer, hvilket kan give en følelse af, at det fungere bedre. Hvis man forestiller sig, at man slet intet har i hovedet, så hør man også mere klart. Fornemmelsen af, at der er et stille og tomt rum - som ved meditation - det stimulere kroppen generelt som eksempelvis for; led, sanseorganer, hjerne m.m. Forestil dig et tomt rum i et hvilket som helst område af kroppen og tænk om området, at der sker intet som helst i det område og du vil føle en smule lyst betonet tilfredshed i den forbindelse. En lidt anden variation der køre på noget af det samme er; at man forestiller sig, at man er tom i baghovedet eller at hjernen er tømt for tanker, så hjernen kan bruge sin kapacitet på noget andet end tanker. At føle sig tom eller at der er et hulrum, det giver en lille pause eller lidt "rum" for området til, at føle den indre energi bedre. Når et område føles tomt for energi, så aktiveres dets sensitivitet for, hvad kroppen arbejder med.


203) Forstil dig, at du går ind og ned i dig selv og at du uddyber et lille område og derefter uddyber dette lille område op i endnu et mindre område for, at undersøge, hvordan energien er i området. Efter et have fin delt et par gange vil man opdage, at det frigives lys og et billede af energierne i området og efter dette niveau, så fat i en dybere og større energiflade - det er selvfølgelig lidt afhængig af hvor man findeler henne, hvad man finder af energi i området. Når du har findelt et områdes energi nogen gange, så se igen for dig udgangspunktet og hele findelings processen og læg mærke til, hvad farver eller spændinger, der fremkommer ved findelingen. Hver opmærksom på, at findeler du det samme område af flere gange med noget tids mellemrum, så vil du få forskellige billeder af nogen af energierne og spændingerne og det skyldes, at kroppens indre er forbundet i mange sammenhænge, som ændre de indre energier løbende. Vi kan godt selv mærke, at hvis bare en solstråle kommer igennem skyerne et minut eller vi ser en god ven, så ændres vore indre energier sig umiddelbart. Vores energier ændre sig løbende, men det betyder ikke, at vi ikke skal uddybe og lære mere om vores indre krops energier og deres mulige sammenhænge - hvem vil ikke gerne vide hvad den indre energi er ved at få et fortroligt klem af ens hånd, et indre kys eller forventnings glæde ved, at tage et bid af saftigt rødt æble. Vi oplever ikke altid det samme ved kroppens indre energier på grund af vores psyke, kost og andre former for aktiviteter på dagen, men overordnet går mange energier igen i et og andet omfang, hvor andre genkender os på vores personlige energi.


204) Hvis du føler en chikane i et område, så se for dig de forskellige former, der er i de energier, der chikanere og løft lidt eller flyt lidt på energien, det kan tit være, at energien blot skal flyttes eller ændres lidt på for, at mistet forbindelsen til det, der holder den negative energi gående, som har været tiltrukket til området - Negative mønstre af energi brydes let op, når man flytter en smule på energi sammenhængene og området omkring vil ofte gerne tilbage tage området til de harmoniske energi sammenhænge. Hvis det ikke hjælper, at flytte på energien, så kan man ignorere sin krop i flere afdelinger, man eksempelvis flytte sin fokus fra områder af kroppen og til benene eller flytte fokus fra kroppen ved, at fornemme en linje ved halsen, hvor man kun interessere sig for det, der sker over linjen i ens hoved.  Man kan generelt ignorere i forhold til ben, krop og hoved, som det mest almindelige. (forestil dig en skarp linje, hvor du enten for neden for eller oven over ignorere.) - Der i øvrigt flere forskellige typer løsninger på den slags på disse sider. Det at ignorere områder kan også lære en del om sammenhænge og fornemmelser i kroppens energi, som man ellers ikke får kontakt med.


205) Denne note handler om, at kigge indad og forestille sig; at berøre det indre med pegefingerspidsen for at heale: Så alt der gør ondt, bliver berørt af forestillingen af en healende finger, hvorved det der gør ondt går væk - enhver kan gøre dette - blot rør med en intention om, at heale og at din finger indeholder en healende og kærlig energi, der får det der gør ondt til at gå væk ved en let berøring. Hvis du rør ganske ledt med din pegefinger rundt på dine kinder, så fornemmer du der er lidt intenst ved følingen med fingerspidsen og du fornemmer måske, at fingerspidsen har en fin energi intensitet og det er denne intensitet og den ømhed som du kan overføre med berøring som overføres til det indre sted som du visualisere, at du berør inde i kroppen. Du kan nemt overføre denne hvide lidt elektriske energi fra din fingerspids til det indre i kroppen når du ser dit indre som rødt af kødet i kroppen når din hånd med fokus på din fingerspids ses som meget hvis intens energi.

Når fingerspidsens healende energi ganske let berøre den energi, som der giver problemer, så virker det fordi, at en let berøring kan få en til, at spænde eller få spændingen til at gå i opløsning med ”indfølingen” så, at den negative energis spænding går i opløsningen og fiser ud i ingenting – man skal evt. røre et par gange for, at få energien til, at gå ud af området. Den healende energi man bruger kaldes i indisk filosofi prana energien og man kan læse om den i indiske skrifter.

Som en variation kan du også forstille dig, at du lægger en inderlighed i, at lægge en hånd på et område - indre som ydre - i kroppen, hvor du har problemer. Hvis du rammer et problem, så fornemmes det som, at energien overføres og det virker forfriskende eller beroligende alt efter, hvad du lægger i din berøring. En fokusering af kærlig energi kan ændre den måde, som man har det på. Man kan endda visualisere en rosenrød kærligheds energi og visualisere, at man smøre den ud over et område, det er meget stimulerende. 

Helt alternativt og dette er måske ikke for alle og husk kun at gøre det du føler fungere for dig, men man kan også forstille sig, at man tager tyve minutter og forstiller sig at man med en motersav køre rundt i alle energierne i kroppen og hovedet indtil det er en stor rød pulp. Det vil få en masse af de fastlåste energier til at ny engagere sig med kroppen og give kroppen mere vitalitet. Det vil føles lidt hårrejsende til at begynde med, men kroppen vender sig til, at den må ny engagerer sig med, hvordan du forestiller dig din energi. Hvis du tænker ved dig selv, at du er ligeglad med din egen indre forestilling og der ikke sker noget ved at køre en motersav rundt i dit indre, så sker der ikke noget – husk på at du gør det for at opnå mere tilfredshed i din indre energi.  Det er først, hvis du bliver nervøs og deprimeret, at det kan blive negativt for kroppen. Det er som at gå på glødende kul – og igen ikke noget der nødvendigvis tiltaler alle, men det er ufarligt. Husk i denne sammenhæng på at kroppen også har brug for ro og organisation. Forestil dig evt. bagefter, at du kigger ned på din krop med  en varm glæde og kærlighed. Kig på dit bryst med kærlighed og mærk hvordan der hurtigt organiseres en varm og optimistisk følelse. Forstil dig evt. også at andre ser med kærlighed på dig.


206) Vi har forskellige mentale indstillinger med medfølgende lyde, farvespektre, energi frekvenser. Disse mentale indstillinger kan være: indadvendt/udadvendt, god/ond, afslappet/spændt, udkørt/opladet, koncentreret/legehumør, frisk/doven. Disse par af modsatrettede indstillinger repræsenterer ydre punkter på kroppens skalaer af en mental energi indstilling og indstillingerne har hver for sig sin egen "farve", "lyd" og energi, der bruges til at fokusere sig i ens kroppens energier. Hver for sig viser disse sammenhænge af eksempelvis "indadvendt" eller "udadvendt" helt forskellige aspekter af energi og mulighederne for, at forme vores indre energi via vores mentale indstillinger. Ved at arbejde med disse sammenhænge kan der igen udledes forskellige måder, at få føling med energierne og evt. registrere nye mønstre af energiernes bevægelse. (hele vores tilværelse kan ses ud fra energier i forskellige mønstre, som kroppen og vi selv skaber i fællesskab). Energierne og deres spænding kan vi også bruge, så vi kan udnytte energien, der er uden for os, så vi åbner os for, at lade den energi, der er i varme eller lys påvirke vores indre energi, så kroppens energi bliver mere funktionel og harmonisk. Mantra lyde er mønstre til, at skabe eller bruge energi systemer og selvfølgelig giver mantraer og deres mønstre samtidigt, mere føling med forskellig energi systemer i eller uden for en selv. Mantraer kan også samle flere typer påvirkninger i energier som lys, varme, harmonisk lyd, godt humør - mantraer kan samle flere positiv mønstre og fokusere dem.  Den måde mantraer kan hjælpe til, at organisere energien indad til, kan også bruges til, at udøve indvirkning på omgivelserne.


207) Hvis man vil nå et område i kroppen, så kan man blot tænke på området og så kommer der fornemmelser og billeder fra området. Vi kan på den måde næsten automatisk blive opdateret om udviklingen i område af kroppen. Vi kan få en mængde respons fra energien kroppen, hvis vi blot er lidt opmærksomme. De mange energi relationer i kroppen giver os mange måder, so vi kan visualisere og stimulere kroppen, men samtidigt skal vi også være opmærksom på, at de mange komplicerede sammenhænge også gør det nødvendigt at vi giver kroppen den ro den skal have til, at genskabe sine naturlige balancer. 15 min. afslapning rækker langt.

Der er bevidste og ubevidst forbindelser imellem forskellige områder af kroppen. Disse forbindelser kan også bruges til skabe healing, ro og velvære. Energi centre: Vi har de almindelige chakra centre, som de fleste kender, men vi har også mange andre centre af energi, hvis vi i stedet for at læse om det i en bog, selv mærker efter, så vil vi opdage, at vi er fyldt med energi, der venter på, at blive bragt i spil. Hvis vi skal lære, at bruge kroppens energi bedre, så skal vi selvfølgelig først og fremmest blive opmærksomme på vores energi. Hvilke områder eller energi centre aktiveres når vi føler med fingeren i modsætning til hvis vi bruger føle sansen i vores tær eller hvilke naturlige forbindelser der er imellem at bruge eksempelvis vores arm muskler og andre områder af kroppen - vi kan afdække mange energi forløb blot ved at tænke på områder af kroppen og med det samme, så får vi et billede fra området, det er dog ikke altid sande billeder, som vi modtager, men hvis vi åbne for vores indre sansning, så kan vi opbygge en indre erfaring med vores krop, så vi på trods af forvirrende åndelige indflydelser, får bygget et sandt billede op af vores indre, som vi kan bruge og nuancere.

Det er muligt, at finde nye kreative kombinationer eksempelvis, så vælger nogen buddhister at slå sæde chakraet og hare chakraet sammen for på den måde, at kombinere seksualitet og sundhed til et center, der vitalisere kroppen med en afklaret energi. Vi kan også kombinere sansningen for, at opnå mere klarhed; Når man lytter kan man samtidigt have et indre fix punkt i halsen og når man lugter med næsen og virkeligt vil fornemme alle lugt energier ved et objekt, så kan med fordel have et fix punkt i underlivet og bringe seksualitets energierne med i, at snuse energien ind.

- Der er med andre ord mange måder, at kombinere sin indre energi til, at forbedre, forstærke eller øge kroppens energi kvalitativt - vores krop har et uendeligt perspektiv af forbedring for, at forbedre vores opmærksomhed både det vi umiddelbart kan sanse, men også i forhold til det, der ligger bag - og med bare lidt motion hverdag kan vi forbedres os lidt på alle områder.


208)  Forestillingerne i denne note handler om, at forestille sig, at man kan "spise" af den luftige energi ved kroppen. Man kan få energien i kroppen til, at vige ved, at forestille sig, at man sætter munden til et områder og suger energi fra ens hånd eller skulder og der skabes en strøm af energi som der på kan forstærkes eller ledes i bestemt retning. Man kan også forstille sig at sætte tænderne i kroppen og kroppens energi. Hvis man forestiller sig, at man bider sig selv i hånden, så vil man fornemme, at noget energien ved hånden automatiks viger væk fra hånden og hånden vil kunne komme til, at virke hvid og uden energi og det er denne effekt, som der udnyttes i denne sammenhæng. Hvis Bare man forestiller sig ens mund som stor og vissende tænder som et dyr der snerre, så vil energien i området hvor man "viser tænderne" uanset om det er et indre område eller et ydre område sive væk og en del af energi strukturerne vil gå i opløsning. Man kan evt. følge op med at forestille sig, at man tager området imellem sine tænder, hvilket vil få energien til, at "stå ud" til alle sider fra området man holder imellem tænderne. Det er selvfølgelig også muligt at forstille sig, at man berøre et område med venlige lette tryk af tænderne, hvilket ligeledes vil rense ud i energien og efterfølgende lade ny og frisk energi automatisk tilflyde området for, at erstatte den energi, som man har skræmt ud. Man kan bruge sin mund og bid på denne måde både i forhold til indre energi, hvor man føler man har problemer eller hvor man gerne vil vide have identificeret hvilken slags energi, der er i området – husk at have en positiv indstilling til din krop, hvor du kun ønsker at forbedre det område, som du "viser tænder" overfor.

Jeg har tidligere været inde på, at vi med vores øjne kan kigge kærligt ned på vores bryst og aktivere en spænding i brystet ved tanken om, at brystet bliver iagttaget med en glæde og en kærlighed, som kan opløse energierne i området - man kan fornemme, at øjne hviler på et område og det giver os en mulighed for at manipulere energien. Man kan også gøre sig den forestilling, at energien i kroppen former sig som en mund med læber i stedet for tænder og med læberne nipper af den negative energi eller tager området ind i den forstillede mund og dens mundvand for på den måde, at opløse nogen energi strukturere for det pågældende område. Et tredje system er lade energiens spænding i et område udlignes, præcis som det sker ved massage. Endvidere kan du også forestille dig en knap midt i en energi i kroppen og forestil dig så, at knappen kan skrue og ned for den pågældende energi ved at trykke knappen ind og ud eller ved at dreje op og ned for knappen, det kan også være hjælpsomt. – Du kan også notere dig energiens farve, lys eller lyd og så skrue op eller ned for det der fungere eller ikke fundere.  - Husk at denne note, som alle andre noter kun omhandler mentale forestillinger og hvis du ikke kan få disse forestillinger til, at virke, så er der masser af andre noter med forestillinger, som du kan bruge på disse sider, så bare gå videre til næste note. Mennesket er en slags rovdyr og som andre rovdyr, så ligger vi og fordøjer imens vi kan iagttage vores egen krops energier arbejde og præcis som en kat eller en løve der ligger og slikker sig eller spinder, så kan vi gå ind i vores krop og stimulere kroppens arbejde.


209) Tænk dig engang imellem: at alle de bevægelser, som du gør i dine gøremål i hverdagen udløser indre energiske og lyst betonede energier i din krop, som følge af, at du bruger kroppen. Vi har ofte en ubevidst afslappet og kærlig tanke med i at starte et nyt gøremål.

210) Forestil dig først fin hvid energi, der smelter yderst på tungen og når du føler ene prikkende energi, der opløser energien, så forstil dig et andet sted, som på brystet eller inde i din krop, hvor denne energi kan smelte og løsne energi i området. Prøv og tag en slurk vand og lad vandet blive et med tungen, imens du tænker på energien, der smelter på tungen og fornem om der er noget sted, at denne slurk vand kan gøre godt. Når du har fornemmet stederne, så synk og mærk, hvordan vandet føles mere tilpas og smagen af vandet og det energi forbliver længere i munden.

- Nogen gange frigør arbejdet med den "indre energi" forestillinger eller minder og at sig en forestilling om at lade frisk energi smelte på tungen, kan virke meget frigørende på gammel energi. Det kan være der frigøres en energi, fra en bestemt tid, situation eller måske en åndelig atmosfære, men det kan også blot være tom snak, som man i meditation opfordres til blot lade boble væk som energi fra en forladt tid og ikke interessant for "nuet".


211) Forestil dig, at du hiver et stort plaster af, som du har hen over maven, låret eller "en indre energi" og lad det svie lidt når, at du trækker plasteret af. Træk evt. plasteret af med flere hiv og arbejd evt. lidt med, at trække plasteret lidt til den ene eller den anden side. Noter hvordan du får adgang til et dybere lag af energi i området, som du så på forskellig måde kan influerer med nogen af de mange andre systemer. Sommetider får du et meget klart billede af det der er unde plasteret når du tager plasteret af.


212) Denne note omhandler, at man har evnen til, at man kan skabe spænding i kroppen og ved at spænde musklerne i kroppen eller dele af kroppen og der med kan man øge den energi, som man har til rådighed til, at udføre noget fysisk og det kan endvidere hjælpe en til, at en bedre mental fokus. Læg også mærke til, at man kan se energien ved menneskers krop, når musklerne spændes. Noter også, at der samler sig energi omkring kroppen, når man spænder sine muskler. Oftest har vi dog ikke brug for spænding i kroppen, men i stedet foretrækker vi en mere afspændt og velovervejet måde, at bruge vores muskler.  Et godt råd til, at skabe ro i et område af kroppen, hvor der er spænding og bagefter kan man evt. forstille sig området indhyllet i et mørke, som om at et sort tæppe af mørke er lagt hen over området, hvilket vil øge roen.


213) Hvis du fornemmer noget energi omkring dig, som du vil undersøge, så forestil dig, at du bliver bange og går ind i kroppen som om, at du er rigtigt bange. Derpå inde fra dette center af bange sitrende sensitive energier, der kan du forestille dig, at du hurtigt rækker ud til den energi, som du vil undersøge. Når du rør den energi du fokusere på om energien afgiver et billede af hvad den indeholder af energi sammenhænge. Hvis det ikke giver et billede af energien, så rul hele situationen baglæns i dit hoved fra det tidspunkt du går ind i dig selv og undersøg de enkelte ting der sker, fordi der er en meget god chance for, at noget af det der udfordre dig eller gør dig bange samt noget af det der hjælper dig har reageret på, at du gjorde dig selv bange, sådan at du kan få et billede af hvad der foregår omkring dig. En anden variation er at forestille sig, at du rækker ud til hele rummet og dets energier og forstiller dig, at du trækker det hele ind imod dig selv. Når du har trukket lidt i rummet, så køre du forestillingen baglæns for hvad der skete. Du kan også prøve at forestille dig at du er bange og så forestille dig at du bære disse bange følelser uden på dig i stedet for inde i din krop og efter at have fornemmet, hvordan det er så kan du også i denne sammenhæng køre hele oplevelsen baglæns for at opdage aktivitet, der viser noget om hvilke energier og ånde aktivitet der er i rummet.


214) Læg dig på en seng og forestil dig at hele sengen svæver med dig på, det giver en behagelig oplevelse.


215)  Vi har sommetider nogen forudanelser om fremtiden. Hvis du arbejder med et og andet og pludselig får tanken "hvornår bliver dette færdigt", så ser du sommetider for dig, det tidspunkt, hvor du er blevet færdig med projektet og dette glimt hvor i du ser resultatet af dine anstrengelser, dette glimt kan fastholdes og udvides. På et tidspunkt tænkte jeg på, at sælge mit hus, men i et glimt så jeg for mig en masse sand spredt ud over dagene i den kommende måneder og jeg fik en fornemmelse af, at fordi noget gik godt for mig, så ville jeg ikke gøre mere ud af at sælge huset. Den slags glimt kan man godt tage varsler på og man kan fundere lidt på hvad, der ellers var af indhold, som hvordan så sandet ud? Var du selv med i glimtet og i så fald, hvad havde du på af tøj var det nyt eller mindede det dig evt. om noget, der kan uddybe sammenhængen. Vær også opmærksom på om der er andre på billedet, som du kender osv. og på den måde kan du uddybe oplevelsen og få informationer om, hvad der vil ske. Prøv og tænk om du i løbet af dagen i dag har haft tænkt på dagen i morgen. Hvis du har, så genkald dig det glimt, hvor du så dagen i morgen for dig og så fornem, hvad der var af energier, lyde, bemærkninger eller andet omkring dette glimt og om det kan give dig et udvidet glimt af morgen dagen - vær selvfølgelig kritisk overfor for dine forestillinger og spørg dig selv om du får noget af vide der kan hjælpe dig eller om du bare spilder tiden med glimt, der ikke kan bruges til noget. Disse glimt viser sommetider, hvad der vil ske og andre gange sker noget af det og igen er der tider, hvor intet er som det man havde forestillet sig. Husk at andre mennesker bryder sig ikke om, at blive eller føle sig "kigget i kortene", så hold din viden ved dig selv. Ingen andre snakker rigtigt om disse ting og det er fornuftigt at man ikke selv roder for meget rundt med disse ting. Det er vigtigt, at man passer sit eget og er opmærksom på, at der også er ånder, der føler, at de styre tingene. Verden vil i de kommende år lukker mere op for disse ting. Læs evt. selvhjælps bog om emnet. Prøv evt. remote viewing. Der er en app der hedder: remote viewing tournament app, som jeg syntes er fantastisk.


216) Vi kan sommetider få noget fornemmelse af energien ved, at forestille os, at vi jonglere med en nogle æbler i luften. Hvis der er noget energi man godt vil se, så kan man forestille sig, at man kaster et æble ud i luften i den retning for, at det skal gribes… og der er meget store chancer for, at en ånd vil give sig til kende og gribe æblet. Dette system med, at ånderne reagere på noget bestemt, kan man bruge i flere forskellige sammenhænge til, at bryde et åndeligt energimønster op og det specielt, hvis man er i en sammenhæng, hvor man der er nogle åndelige sammenhænge, hvor man regner det for muligt, at have et bedre samspil. (Der er forskel på vores åndelige relationer og hvor stærke de er på forskellige områder.)


217) – Affald til at afskrække med. Hvis der er uønsket tilstedeværelse af en energi så kan du forestille dig, at du stiller et par sorte plastik poser med affald i midt i området, hvor denne uønskede energi kommer. Lad evt. de sorte glimtende affaldsposer være smurt ved åbningen med vammelt affald. Man kan også gå den stik modsatte vej og visualisere sig en lille rød fluffy pude som værende fyldt med en kærlighed energi, som så kan flyttes rundt i rummet. Man kan køre puden med kærlig energi hen over et område lige som om, at man vasker det i kærlighed. Har du sært ved at forestille dig en rød pude som fyldt med kærlighed, så prøv med en bamse eller måske et blødt rødt håndklæde.


218) Nyn for dig selv med lukket mund og lyt til lyd energien i dit hoved. Nyn først i et eftertænksom humør, så i et glad humør, i et stresset humør, med fokus, med passion, i seksuel opstemt stemning, nyn på en nasal måde - kom selv i tanke om måder og forskellige sindsstemninger, at nynne i. Når du nynner disse stemninger, så læg mærke til om den indre energi begynder og aktiveres forskellige steder i kroppen som i din mave, nakke eller mellemgulv eller hovedet - noter de fordele der er ved, at nynne på denne måde med de indre energier. Prøv og sid eller lig helt stille og noter forskellen i typen af velværet ved at nynne. Noter også hvordan det føles at nynne og bevæge dig til den indre nynne lyd.  ”We live inside af gold mine.” The Doors.


219) Forstil dig, at der er et stykke glas i stedet for hud, så de kunne kigge lige ind i kroppen det kan sommetider hjælpe en til, at få en bedre fornemmelse af energi former af stedet, hvor man forstiller sig der er en rude sat. Forskellige materialer kan bruges i forhold til og afkode energi eller styrke det, et stykke jern et sted kan eksempelvis føles, som en styrke og noget der oplader en.


220) Se for dig selv i en forstørret størrelse og rør så din indre energi med dine større hænder og notere, hvor let du kan tage ved forskellige energier i kroppen og bevæge dem eller undersøge dem. Du kan også blot se dine hænder, som store i forhold til energien i kroppen og noter, hvordan du får en udvidet føling omkring de indre energier. En anden variation er eksempelvis og føle sit hoved større end det er og det kan også give en et billede af de indre energier… eller give en afslapning.


221) Hvis man føler, man har et problem med kroppen, så prøv at forestille dig, hvilken type maskine, som kan hjælpe. Eksempelvis, hvis man har en irritation, så prøv, at forestil dig om en maskinen på en eller anden måde kunne afhjælpe problemet; Sådan forstået, at en lyd fra en maskine kan berolige et område eller hvilken lyd kan øge en koncentration eller om en blå eller orangeade farvede energi ville kunne give tilpashed i området. Prøv at overvej, hvilke forskellige energi manifestationer som en maskine ville kunne producere til et område, som får dig til, at fungere bedre. Måske kan du ved at tænke på energi i et bredere perspektiv kunne komme i tanke om nogen nye kombinationer af muligheder, der allerede findes og som måske ville kunne forbedres. Ved at tænke på energi manifestationer i et større perspektiv så får man også gjort sig selv mere klart, hvad det er, som man syntes, at være problemet. Man kan også skrive det op og gå henover det med mellemrum, hvilket vil kunne hjælpe en til, at finde en teknik på det ene eller andet niveau, som kan afhjælpe. Personligt har jeg opdaget, at man kan bruge en hårdtørre til at blæse sig på maven med varm luft og så falder hele kroppen mere til ro, men hårtørreren skal helst have en indstilling for den varme luft så man ikke brænder sig...men tænk i nye baner...


222) Man kan gøre sig en forestilling (visualiser), at energien i rummet omkring en bliver et niveau finere, tættere, med større mellemrum, finere, et nummer lysere og det kan på forskellig måde influere en, som hvis man fornemmer energien som finere og samtidigt registrere murene, som er rundt om rummet, så vil man sandsynligvis have færre tanker end ellers. Se for dig hvor du fornemmer at energierne afgrænser sig forhold til hinanden. Mange af energierne kan registreres som havde at gøre med lys mørke, varme, kulde, fugt luft ved loft, luft ved gulv og genskin, men der er noget mere, hvis man er opmærksom.  Husk at når du visualisere rummet med energi, så læg også mærke til om din energi ændre sig, når du er ude af huset eller om din egen energi kan variere fra rum til rum. Vores energi ændre sig hele tiden og tager vi en kop kaffe eller et æble fra vores madpakke så sker der store ændringer og det kan betale sig for at analysere lidt på, hvad der virker godt for os.


223) Denne note er ikke egentligt teknik, men vigtige oplysninger om det, som der udgør baggrunds landskab for vores brug af tekniker. Der findes en åndeverden, hvis natur ligner de klassiske græske, romerske og nordiske gude-verdner. De forskellige klassiske gude/ånde historier indeholder som regel reel viden om ånderne i større eller mindre grad, men man skal være klar over at ånderne i gennem tiderne har forsøgt, at ændre på indholdet i historierne for at historierne skal fortælle menneske så lidt som muligt om åndeverden.  Ånderne ønsker ikke at mennesker skal vide alt om deres verden og derfor skaber de misinformation om deres egen verden - men åndernes verden er også vores verden og vi eksistere sammen. Ånderne eksistere i åndelige landskaber af forskellige energier. Buddhaerne har blandt andet beskrevet forskellige energiplaner der relatere til ånderne og deres indretning. Vi mennesker lever som sagt også i åndelige energier selvom ikke alle er lige gode til at opfange og identificere disse energier, så er de en del af vores eksistens og der som sagt beskrevet - til dels - i græske, romerske og germanske gudefortællinger eller fortællinger om nisser og under og overjordiske væsner, men som sagt gør ånderne meget for at forvrænge fortællingerne, så de bliver mindre forklarende om åndeverden. Ånderne er ikke bare noget der sker for os individuelt, men de influere alle mennesker og samfund.  

Disse energi landskaber er dog ikke entydige i den forstand, at man altid oplever de samme billeder af de samme åndelige indflydelser for det samme sted - energierne ændre sig hele tiden og dermed ændre ånderne sig også, hvilket et meget lig os mennesker.  Jeg selv vidt forskellige billeder af kvarteret, som jeg bor i og nogen billeder, beskriver nogen dage og deres sammenhænge, men andre dage der må kvarteret vurderes ud fra andre sammenhænge - vi lever i en foranderlig verden. Nogen dage må vi fægte os lidt frem i forhold til, at fornemme, hvad baggrunden er for det der sker i kvarteret og til andre tider virker tingene stabile og rolige.

Drømme om hvad der sker i fremtiden, det kan vi somme tider bruge til at afkode i hvilken situation, som vi står i. Vi kan sommetider opleve, at ved at se vores drøm for os kan indpasse nogen af de ting, som vi ved der er ved at ske, så kan vi genkende vores nuværende sted i tilværelsen i forhold til drømmen, hvilket sommetider kan give os et billede af, hvad der skal ske fremover - man kan på den måde se ind i fremtiden. Med hensyn til drømme, så skal dog være opmærksom på, at drømme udvikler sig progressivt, når vores liv ændre sig så vil også opdage nye nuancer i gamle drømme, dette kan hjælpe os til at finde os selv.

Jeg tror, at alle mennesker er født med oplevelse af, at visse ting er udset til, at ske i verden ikke på grund af en hellig skæbne, men fordi guder forsøger, at sætte deres præg på vores verden fremadrettet og i nogen udstrækning når noget af denne information frem til os inden det sker eksempelvis i vores drømme. Husk på at selvom verden aldrig har oplevet en universel fred og aldrig har været fri for svig uretfærdighed og krig, så må vi dog heller ikke skal glemme, at mange dage går stille og roligt og at verden drejer rundt helt uden vores hjælp og det gælder os alle. Vi mennesker må selvfølgelig også indse, at vi må selv gøre noget for at indrette samfundet, så vi kan holde os i godt humør og arbejde fremad. Vores samfund og civilisation skal være en inspiration for os mennesker og ikke et surt slid.


224) Nogen gange vender jeg min interesse imod det, at læse andre menneskers tanker via, at læse deres bøger eller Internet indlæg. Bøger er jo et billede på; Folks tanker nedskrevet i et overskueligt mønster. Det interessere mig, hvad folk har af tanker om deres: Kolonihave, musik, poesi (man kan evt. gå ind på fyldepennen.dk), bygge computere, dyrke idræt eller tegne og generelt vil jeg tilføje, at det er vigtigt, at man selv finder sig selv en hobby, som man kan beskæftige sine tanker med. Vores egne tanker skal ikke kun beskæftige sig med, at holde en facade eller forsøge, at bilde andre ind, at vi er lykkelige, men vi skal lade vores tanker kunne finde noget, der er værdifuldt, som vi gerne vil og helst, som ikke skaber de store problemer. Mange mennesker har taget maling og tegning, motion interesse for sprog, historie o.l. som en interesse, der giver dem noget at slappe af med, men som samtidigt kan interessere dem.


225) Når man bevæger hånden hen over maven, skinnebenende eller hen over musklerne på overarmene, så vil man kunne fornemme den energi, der udgår fra håndfladen og hvis man fokusere på energien, så oplever man at den så kan føles dybt ind i ens egen krops muskler og organer. Blot hvis man stryger sin hånd hen over kan det føles dybt ind i kroppen... det er meget nemt, at fornemme hånden bevæge sig hen ens indre og denne energi man har i hånden og man kan lære, at bruge håndens healing til, at lægge på kroppen som healing. Huske dog på, at der skal overskud til, hvis man skal give andre healing, ligesom man skal sætte sig ind i hvordan man healer andre og hvordan man ryster de negative energier af sig igen.


226) Husk engang imellem, at tænke på og indhalere når du trækker frisk luft.(oxygen) og evt. udvide næseborene og forstille dig, at luften går direkte til hjernen (bihulerne)... det er både bedre og billigere end, at inhalere røg. Hvis du er ryger kan du evt. nøjes med, at inhalere når du ikke ryger. Angående oxygen så har ”the ice man” gode tekniker til at bruge oxygen og kolde brusebade til at vitalisere og rense kroppen. Noget jeg selv bruger.


227) Brug forestilling; Hvordan ville denne energi være lidt bedre eller hvordan vil denne energi følelse lidt dårligere? Hvordan vil denne energi være lidt mere funktionel eller hvordan vil man kunne forestille sig energien, som bare lidt mindre funktionel – lær på denne måde energierne lidt bedre og kende. Forsøg og identificer healende energi i kroppen og forsøg derpå, at strække eller forstørre denne energi for og lære den og kende. Forsøg ligeledes, at koncentrere eller centrere den healende energi, som du har identificeret i kroppen o.l.


228) Forestil dig, at en fin hvid indre energi brydes ned og begynder og løbe (som små hvide sand korn) fordi du forestiller dig, at du berør dets form(er). Hvis der er et område, hvor du har problemer, så kan du evt. forestille dig, at der bag området ligger et skjult system med en endnu finere hvid energi og en healende spænding, der kan frigøre negativ energi og føre energien ud og væk fra området. Der er hele tiden lag under den energi, vi kan kontakte der holder den energi oppe, der er faktisk et uendeligt lag af energi, der ligger i lag i forhold til hinanden, flere af disse lag kan vi influere med eksempelvis rytmisk åndedræt og andre mere omfattende meditation metoder, hvor ved vi kan etablere en dybere kontakt med kroppen. Oplevelsen af spænding, som finere eller mere harmonisk kan bruges til og udligne eller få problemer til helt, at forsvinde i forskellige områder, man kan blandt forestille sig, at man kan kontakte hvid energi både foran og bag sig selv, som man skiftevis stikker for og udnytte den positive fornemmelse, der er i de hvide energier når dens fine spændinger opløses i hinanden – fungere fint sammen med fingerspidsen, som man forestiller sig at berører med til at få energi former til og gå i opløsning imens man ligger og vegetere på sofaen… blot forestil dig, at der er områder for og bagved med fine hvide energier, som enhver fornemmelse kan skubbes frem eller tilbage i (eller i den nedre del af kroppen, hvor der er mindst af denne fine spænding, der er det bedst at stikke den fine spænding og lad den gå ind i kroppen og gå i forbindelse med spændingen der.) og derved opløses i finere harmoniske hvide energier.


234) Forestillingen om en eddike sur gul klud, som man berør med. Man behøver blot, at forestille sig en sådan klud ud for et område for, at få energien til, at trække sig væk fra og det kan benyttes overfor et område, hvor der er meget uønsket aktivitet. Forestillingen om denne gule let sure klud kan også bruges indvendigt for evt. at skabe lidt ro og mulighed for lidt tilgang af anden frisk energi. Lidt bevægelse i energien kan også skabes ved, at samler skuldrene indad, som hvis man kryber sammen fordi man fryser. (Dette system kan man bruge i perioder, hvor det ikke bliver for surt – man kan også forstille sig omslag af alt muligt andet, som et omslag af hvid lys m.m..)


104) Behandl energien, som et landskab, hvis der er problemer i et område så prøv at afslappe energierne rundt om, men ikke sådan, at den negative energi spreder sig, det skal derimod gøres i forbindelse med, at man forstærker grænserne op imod den negative energi. Ved og fokusere ind på afslapning rundt om, så vil man nemmere kunne se præcis de strukturer af afslapning, som naturligt er indeholdt i den negative energi. Hvis man styrker varme i potentielle varme områder omkring, den negative energi, så vil man også her, kunne se strukturerne til og modtage varme træde frem i den negative energi. Fornem, hvordan disse sammenhænge er og høre sammen og hvilke energier der fungere i området. Noter, at der er forskel på, hvis vi har et tekniks problem med ondt i ryggen og hvis vi opdager, at det er astrale energier uden for vores krop, som giver irritation for kroppen. Denne note gælder generelt bedst i forhold til kroppens tekniske problemer.


237) Forestil dig at du rør med en eller flere dråber blankt vand fra det yderste af fingeren og hvor overfladen fordeler sig ud, over et område med sin kølige blankhed for at fjerne en evt. irritation i et område. Vands flydende kølige overfalde kan virke healende. Forestil dig hvor mange fænomener en maskine vil kunne overføre – kølighed, lys, farver, noget der bedre sig eller omkranser et område evt. varme osv. (se også siden energier og maskiner)


238) Hvis man forestiller sig, at man klemmer om energi, der er kommet til ens krop, kan man tit se hvor energien kommer fra.


239) Forbind dig med noget du oplever som en negativ energi i kroppen og når du har kontakt ind i energien, så forestil dig, at energien inde fra sit centrum rækker ud efter sin frihed i rummet uden for, præcis med samme energi som den vi har, når vi med længsel for eksempel rækker ud med begge arme. – lad den negative energi række og længes ud, forestil dig evt. to arme i energien.


240) Husk kun og bruge de forskellige sammenhænge, så længe du oplever, at de virker for dig. Denne note handler om; Når man vil slappe lidt af, så kan man forstille sig; at man med fingeren giver et let tap til baghovedet der giver en let sensation lig følelsen, som en let lammelse, som bevæger sig bagfra hjernen og fremad i hjernen og sætter tankeaktivitet i står. Følelsen af lammelse er rigtigt lammelse men blot en køligt lidt stille stående følelse. (skorpioner kan have deres egen udgave) Vær opmærksom på, at hjernen efterfølgende kan føle lidt træthed ved, så tænk på situationen de bruger den i og brug den generelt – Husk med denne som alle andre noter kun så længe, at det virker fornuftigt.


241) Hvis du sidder og arbejder meget eksempelvis ved computeren, så forestil dig, at du kaster alt den energi der er ned ved siden af dig og begynd så at, klø energien på ”maven”, som du ville klø en hund og derved kan du dels få fornemmelse af energien og du vil opdage noget af hvad energien består af.– og fornem, hvordan det afslappende og masserede velvære og at det fornemmes i ens egen krop. - Energien går selvfølgelig hurtigt i opløsning.


242) Hvis man sider lille så stille, kan man lige som mærke, at en følelse af glæde, indre stilhed eller interesse for et og andet opstår og breder sig Hvis man forestiller sig, at man giver sig selv et rødt kys i et område, så vil man mærke en kærlig stabiliserende følelse brede sig i område. Der er selvfølgelig også følelsen af forelskelse, som ofte har en sin årsag i en påvirkning udefra, i modsætning til ovenfor omtalte, hvor følelsen opstår i en selv og som man kan lære, at arbejde med. Ved dårlige følelser kan man sætte en finger med healende energi der hvor følelsen dukker ud af mørket, men følelser kan også være overvældende og her kan man også forsøge at sætte andre værdier i stedet for det negative. Jeg er desværre heller ikke ekspert på dette område, men jeg har taget det med for, at vise endnu et område, hvor det kan være godt at være opmærksom sine indre energier og hvordan vi kan påvirke dem og nære en inspiration og positiv indstilling.  Det handler om, at vi lære de tekniker, som gør det muligt for os, at forholde os til vores eget indre og dets energier. Mange oplever, at et følelsesliv først og fremmest handler om ikke negative oplevelser af andre eller sig selv. Vi har mange falske følelser af forskellig art. En lokal patriot vil eksempelvis føle sig bedre end andre og en religiøs oplever sine følelser, som bedst og vil ofte lyve for, at bortforklare sine ægte følelser til fordel fordi de religiøse følelser.  Vi kan nemt risikere, at snyde os selv og hvis vi ikke sætter os mål i livet, så det kan ende med at man kommer ud af kontakt med virkeligheden og får skabt sig selv en falsk selvværdsfølelse. Det er selvfølgelig positivt at have en god moral og forstå at vores fælles civilisation er et forsøg på at skabe et samfund af tolerance og et samfund  arbejder på en retfærdige muligheder for alle, hvilket er reelle værdier også selvom nogen mennesker er nogen røvhuller og forsøger at ødelægge den menneskelige solidaritet om vores samfund - fordi nogen er røvhuller skal vi ikke holde op med at tro på, at vi kan gøre det bedre både for os selv og andre. Dem der føler sig smarte eller dem der føler sig frelste vil nemt begynde at se ned på andre, men et følelsesliv kan også betyde positive følelser, som man kan nære fra ens indsigt i vores verden og den måde vi mennesker fungere med vores tilværelse. Vi kan være konstruktive, kreative og kærlige og det kan omsættes til en vis livserfaring - hvis vi giver os tid til at være opmærksomme på det positive i tilværelsen.


243) Forestil dig, at du høre et ”aaahhh”, ”åååhhh” eller ”iiihhh” osv. inde i et område i din krop uden, at du har brugt mantraet, så du bare har tanke på det positive mantra – det kan bringe en behagelig lindring. Hvis du forestiller dig, at du spidser munden og puster ”iiihhh” ud så vil du opdage, at det nærmeste kan fylde en op med energien i ”iiihhh” og hvis man spidser munden og puster ud samtidigt med, at man tænker på ”aaahhh” i maven så fyldes maven op med energien ”aaahhh” dette kan sikkert bruges i mange andre sammenhænge, med andre lyde.


245) Gør dig en forestilling Når man lytter til en energi og ser for sig associationen af farven, som lydens association giver, det kan man sommetider bruge til, at identificere, hvor energien kommer fra indefra eller uden for kroppen. Brug din associations evne når der er noget du vil udforske.


246) Den note er specielt godt til og frigøre spændinger under afslapnings terapi. Forestil dig at du trykker ganske let, og forestil dig derpå en spændingsfrigørelse fra området når du letter trykket. Når man trykker ganske let kan man fornemme spændingen, der ligger under overfladen og et let tryk kan frigøre spændingen. Når man har fået en fornemmelse af den energi, der giver spændingen, så kan forestille sig, at man trykker den samme spænding tilbage, hvor den blev frigjort fra, men længere ind i området og mere kompakt for der ved, at overdrive spændingen og for der ved at aktivere en evt. dybere spænding, som man kan arbejde med eller som evt. kan give en et bedre indtryk af, hvad der er problemet.


247) Man kan forestille sig hvordan ens arme er forbundet med kroppen og hvordan denne forbindelse bevæger energi inden i kroppen når man bevæger armene. Denne øvelse går ud på, at forestille sig, at man har en eller flere ekstra arme, der går ud fra kroppen og at disse ekstra arme styres på samme måde. Forestil dig evt. din ene arm som gående ud fra dit bryst og mærk den behagelig energi der er forbundet med armens bevægelse og læg også mærke til, at det er en helt ny slags energi at føle i brystet. Vi kan eksperimentere med de forskellige måder vi føler vores energier og prøve at visualisere disse energier andre steder i kroppen. Dette system kan også bruges til, at få fornemmelse, af hvordan ens ben, fingere eller næse og øre fungere – blot forestil dig eksempelvis et ekstra øre lidt ved siden af øret og forestil dig så, at du skiftevis vrikker det ægte øre og det ekstra med de samme indre energier og forbindelser, som aktiveres ved det ægte øre. Hvis man har ondt i ryggen så vær lidt forsigtig med, at forestille dig ekstra ben, men hvis du forestiller dig ekstra ben så undlad, at forestille dig dem bag til i forhold til dine naturlige ben.


248) Om vores tænke og forestillingsevne: Vi kan bruge energien på forskellig måde. 1) Vi kan tænke på en energi. 2) vi kan tænke på en energi og forestille os den i et billede eller som en mere aktiv energi omkring eller i os. 3) Vi kan forestille os energien uden for os og der ved fremkalde energien. 4) vi har forskellige energier i os som vi kan lade vokse og som vi ikke mindst kan få til at aktivere andre energier. 5) Vi fremkalde energi med farver. 6) Vi kan fremkalde energi med lyd og musik og bruge vores sanser på forskellig måde 7) Hvis vi siger ”iiihhh” eller ”nææhhhe” så aktivere vi forskellig energi i os som vi kan styre i retning af at aktivere et bedre humør. Når vi bevæger os med ”iiihhh” energien inde i vores krop, så rejser vi langs en indre følelse ned i kroppen og vi kan selvfølgelig også rejse ned i kroppen langs andre følelser. Vi kan med andre ord aktivere energien i kroppen på en masse  forskellige måder.


249) Hvis vi fastholder en af vores tanker og forsøger, at fornemme hvad der er, tankens grundlæggende energi, så vil denne grundlæggende energi afgive, et billede af, hvor tanken er formet - vores hjerne er lidt som en radar, der fornemmer retning på forskellige energi påvirkninger og det gælder også tankeenergier. Via vores fornemmelse for hvor tanker eller impulser kommer så kan vi med erfaring også regne noget ud om hvilke ånder der er aktive i vores univers.  Prøv også at forestille dig den energi som det er at nynne en lille energi i hovedet og hvor den kommer fra i dig selv og lær noget om dine egne mentale energier.


251) Man kan nedsætte den stress man føler ved, at forestille sig, at man fjerner imaginær energi ud for sit øre, det kan evt. en energi som man forestiller sig er lidt kold, hvor efter det vil være let og forestille at der opstår en let varme i området. Forestil dig at du trækker en tophue op over hovedet sådan at hår og energier står op og noter hvordan det blotlægger energien i et område. Forestil dig også at du har haft nogen sko på der presser lidt og tag dem på af og fornem hvordan der vil være en  befrielse omkring tæerne. Der er mange forestillinger af energi, som man kan forestille sig og derpå fjerne forestillingen om og derefter opnå en indsigt i energierne eller lettelse m.m. Prøv og tage din skjorte af og føl hvordan det også føles som frihed. Opgiv noget du havde bestemt dig for og mærk følelsen af frihed - prøv at tage disse oplevelser alvorligt og fornem deres energi og mærk hvordan du kan bruge disse følelser i din hverdag til at samle overskud med.


252) Man kan influere sine tanker og i noget omfang lukke af for sine tanker ved, at bruge energierne i sin krop, som ved at forestille sig hvide energier i brystet og at disse hvide energier er forbundet med hvide energier i ens hoved, hvor man tænker og når man forestiller sig ændringer, som at de hvide energier spredes ud i forhold til hinanden i brystet, så vil energierne ligedan gøre det i hovedet og der ved lukke af for tanker. Specielt lige midt for imellem brysterne (foran skuldreblade) vil man opdage, at der er et område, der kan påvirke tankerne via og bevæge energien der bla. andet ved, at man forestiller sig, at man trækker i energierne i hovedet ved, at trække ned i energien øverst i brystet. Vi har en noget gullig energi ved brystet og hvis den bliver mere mælkeagtig med flere farver så åbner vi op, men hvis den har en gylden gullig lidt surt skær så betyder det, at vi lukker og vurdere mere hvordan vi vil engagere os i de forskellige sammenhænge. Hvis vi er knuget så kan man se at vi samler energien i brystet. Brug også de hvide energierne langs med, men lige uden for kroppen og forestil dig (fornem) sammenhængen til energi i hovedet. Læg mærke til, at man også kan få en fornemmelse af energier ned af i kroppen, som skuldre med mere. – Der sikkert mange andre trix af den art. Der er mange sammenhænge imellem krop, tanker og intuition og den måde vi engagere os med vores energi.


253) Se energierne uden for dig selv, som meget skarpe farver, varme farver, kold energi, farlig energi, eller meget behageligt materiale eller luftig energi osv., som noget du kan sætte i forbindelse med de indre energier på en eller anden måde. Man kan tage energien inde fra og sætte den i forbindelse med alt muligt udefra eller forestille sig alt muligt udefra inden i eller det inden i er ude i den omgivende energi osv. og før man ved af det, vil man vide meget mere nyt. – Husk at der vil være bedre dage forud.


254) Man kan skabe sig en forestilling af en stærk spænding over eller under et sted med irritation og der efter forestille sig at man trækker irritationen op eller ned i denne stærkere spænding. Det er også muligt at trække irritationen et niveau ned i et ”mørkere energi niveau” og forestille sig, at man fæstner det til kroppen et niveau nede.


255) At kunne se sine indre energier: Forestil dig en mørk grøn farve i fine prikker i din aura (lidt ud fra armene og til begge sider) og fornem, hvordan hvide prikker trækker ind ad i kroppen og at man kan se farver og former på energierne. Man kan også forestille sig, at man rør de former af energi, der kommer frem med ens fingers energi og opløser og meget andet, men man kan specielt forestille sig, at man lader lidt fin hvid energi trække med ind imod centrum og der forestiller sig, at denne fine hvide energi rammer og evt. opløser de lidt af de former man ser, så bliver sammenhængene og indholdet i energien nemmere klart. Kontakten fra den fine hvide energi, der støder ind i formeren vil eksponere formerne bedre en hvis man forestiller sig at man piller ved dem, hvilket man selvfølgelig og kan. Man vil opdage, at energien i nogen af disse former har billeder, at ting man har foretaget eller steder man har været. – (Et lille trix er, at man forestiller sig en energi som man holder imellem to fingere og der på slipper så den suges ind i kroppen. Hvilket hvis man forestiller sig at det rammer noget vil give et umiddelbart billede for ens indre blik fordi hjernen vil være ekstra opmærksom på noget, der kommer ude fra og virker tilfældigt, frem for noget hvor hjernen selv føre en finger ind og røre ved en energi, der ved hjernen hvad der sker på forhånd og er ikke særligt opmærksom. – generelt kan det være en fordel, at være lidt åben for, at man vil opdage nogen energi, som man ikke forestillede sig, men en sådan åbenhed lær man mest om sig selv.)


259) Indre energier kan forestilles som sprøjtende, glidende som i fedt på tværs, lysende eller strømmede som energi strømmende op eller ned i en arm eller et ben m.m. Til hjælp med, at opleve indre energier, kan man noget uden for kroppen som, at forestille sig en vandslange, så koldt stimulerende vand skyller op ad ryggen og hvordan det føles.


260) Hvis du har problemer med en sort energi så forestil dig evt. at din egen indre energi, som totalt (passioneret) varm sort energi, der opløser og/eller evt. kan forestilles, som bærende det negative ud af kroppen, ved og lade den sorte energi ”bølge” eller sprede sig uden for en krop. En forestilling om, at holde en sort plastic pose med noget pudevår i, ud for et område, hvor du føler, at der er en irritationen og begynd så og ælt med denne sorte plastic pude indtil puden, opleves som havende kontakt til ind til dine indre energier (evt. køre hen over dem), det fungere vældigt godt til og fjerne en irritation. Hvis du har problemer i underlivet, så forestil dig, at du sidder med en sådan sort plastik pose i skødet og ælter den.


261) Forestil dig noget hårdt rør et område og derved skaber en spænding bag huden. Denne spænding kan bruges til, at køre energi ud af kroppen, som er uønsket. At tappe gentagende gange med en fingerspids på et område, kan give en indre forestilling om energi i området, hvilket selvfølgelig også sker, hvis man blot forestiller sig, at man lægger en hånd hen over området. Man kan selvfølgelig visualisere alt man kan mærke i sig selv ved, at fokusere ind med hjælp fra indføling.


262) "Inner talk" eller på dansk "indre samtale" er noget, som er kommet frem på seneste og det skyldes, at der er et stort potentiale i, at vi kan bruge ord til og fremkalde en bestemt tilstand hos os selv. Hvis vi siger til os selv ”føl varme i brystet”, så fornemmer vi det. På det seneste er der forskellige former for psykologi, der bruger gamle positive oplevelser til at ændre vores indre energier, hvilket er en ganske smart måde at bruge visualiseringer og eller selvpåvirkning. Når jeg virkelig siger til mig selv, at jeg skal tage mig selv sammen, så kan jeg finde kræfter, der næsten helt forandre den som jeg er.  Når information om disse nye tekniker begynder at flyde lidte mere frit, så vil vi kunne nå et nyt niveau, der kan medvirke til, at give os mennesker en bedre kvalitet i tilværelse. Man kan også sige meget til sig selv, der gør energierne nemmere at blive bevidst om.


263) Denne note omhandler, at sammensætte de forskellige foregående noter til forskellige formål. Der kan gøre nye kombinationer i de forskellige noter på disse sider. Prøv selv, at søge i noterne på temaer som "farver", "hvid energi" "ånder" eller "aura" for på den måde, at få flere noter omkring et bestemt tema, det vil helt sikkert kunne give dig helt nye perspektiver, til at arbejde med din indre energier.


267) Når man har sine følelser med i forhold til at man sanser, så oplever man nemmere, hvad andre føler og tænker, hvis man gør sig selv bevidst hvad man selv føler og tænker - men det kan selvfølgelig kun give en sandsynlighed for hvad andre tænker og føler da vi alle har forskellige temperamenter, men det hjælper alligevel på forståelsen omkring det der sker.


268) Det kan nogen gange være en fordel og forestille sig kroppens energier i en lidt mere skarpt optrukket nuance end de oprindelige farver og fornemme hvilken energi det indeholder. Andre gange kan de være en fordel og se farverne som en selvlysende nuance af den oprindelige farve. Du kan også prøve og forestille dig, at området som mere eller mindre gennemsigtigt. Noter dig også; At mange energi sammenhænge går væk af sig selv, hvis man blot holder op med og tænke på dem eller tænker på noget andet. (som omtalt på forsiden) Det kan være en god ide, sommetider, at forsøge og tage meget let på tingene og de energier, der kan chikanere en… uden dog, at blive helt manisk. Med alderen skal man også være mere opmærksom på, at nogle af de ting der chikanere en, kan have en fysisk årsag …


269) Jeg har læst en artikel om at der er ord og begreber, der er mere stimulerende for hjernen end andre. Personligt kan jeg godt lide ordene "klart" og "afklaret". Det er som når jeg bruger disse ord, så bliver min hjerne med det samme afklaret og klar. Hvis jeg der imod bruger ordet koncentration, så bliver jeg slet ikke koncentreret og jeg tror det skyldes, at ordet "klart" det har jeg et billede af hvad er hjernen og dette billede fungere godt med ordets betydning, hvorimod det indre billede af  ordet "koncentration" virker uklart og ude af fokus.  Jeg tror der simpelthen er ord, som hjernen bedre kan lide og arbejde med og derfor giver os langt bedre resultater end andre ord. Hvis jeg siger til mig selv at jeg skal springe over et vandløb inden jeg begynder at springe, så tror jeg også at ordet at "springe" sammen med at jeg siger det for mig selv sætter mig i stand til få et bedre spring, fordi ordet at spring fungere med det at springe - ordet indeholder "springkraft" når det udtales. Ordet "hurtigt" har noget forceret over sig i udtalelsen, der danner et godt billede til det at være hurtig.  Der er en masse finurligheder der ligger lige for at bruge og som kan gøre tilværelsen lettere at håndtere uden, at det kræver nogen særlig indsats. …


270) Forestil dig energierne i din fod og det nederste af benene er helt stille og tænk dig, at du har lyttet lidt om, der er stille omkring benet og noteret at energien ved benet er faldet lidt til ro. Forestil dig så, at de fine energier, der er i benet får kontakt til jordens ”atmosfære” af energier og lige så stille går ned og blander sig med noget af denne jord energi. Dette bevidstgøre en, dels om den forbindelse, der er til jorden og den stoiske ro det kan give at have denne forbindelse og dels kan det bevidstgøre os om, at vi kan udveksle energi med jorden, som element på en måde, så vi kan bruge jordforbindelsen, som rensende for vores krop – også i større omfang endt blot i relation til ben og fødders udveksling. Fornemmelsen af jordenergien der går i forbindelse med kroppens energier, kan også opleves, som et træk ned efter i kroppens energier, nærmest som man fornemmer et magnetisk træk. Vi kan også skabe forbindelse til energien vand, luft og lys, det kan, der findes forskelligt om i buddhistisk litteratur.


275) Energi fra et område i kroppen kan forplantes sig til et andet område, ved og fokusere på energiens aktivitet (svingninger) i et område og derpå forestille sig aktiviteten forplante sig til et andet område. Man kan også styrke energien aktivitet i et område blandt andet ved og spise et æble og derpå fornemme den styrke og energi det giver og så fokusere på et område, hvor man specielt ønsker, at de positive energier skal forplante sig til og hvor de evt. kan følges op med uddybning af energien. Ved og tilføre en ny energi eller svingning til et område, så kan man lettere få de energier, der er der i området til og give sig til kende.  Forestil evt. at du først lader energien i det venstre ben svinge lidt og derefter lader svingningen forplante sig til højre ben og mærk hvordan energien i benene faktisk svinger godt sammen. Forestil dig evt. en lille svingning i hjernen og lad den forplante sig et andet afgrænset mindre område af hjernen.


276) Jeg så en artikel, der omhandlede, hvordan vi mennesker kan transformere vores energier. Det lyder lidt som arbejde og det er efter min mening en forkert vinkel på de indre energier. Vi har energier i os som: der er varme, der lyser, der flyder, der samler, der spreder, der skaber kontakt og registrere energi omkring os, der farver, energi der afviser energi, energi som optager energi, energi der udstøder energi, energi der giver os et billede af vores indre energi og masser af andre typer og former af indre energi i kroppen og vi behøver blot, at gøre os energierne bevidst for og kunne influere dem på alle mulige måder, som ved og forestille os de er flydende, lysende eller varme m.m. og det er ikke slidsomt træls arbejde, men tit en fornøjelse. Check videre på disse sider der er masser af fornøjelige inspirationer til at arbejd med sin energi.


278) Find et område med en flade af energi, der fornemmes at hænge sammen og forestil dig, at du trækker i området tre forskellige steder lidt hurtigt efter hinanden, sådan at spændingen fra de tre træk kommer til og fornemmes i energi fladen (ikke træk hårdt det er ikke nødvendigt) og imens du stadig fornemmer disse tre træk, så gør dig den tanke, at området har en energi i sig selv og forestil dig derpå, hvor denne iboende energi ville trække hen, hvis energi fladen var helt fri til og bevæge sig med sit naturlige tiltrækning i af energien. Dette kan give nogle indre billeder af hvordan energien hænger sammen man ens anden energi – nogen gange kan man også blot give et enkelt lille træk i energien og det giver straks en indre oplevelse af hvordan energien hænger sammen. (Det kan også sommetider give et billede af energien, der omgiver en og det kan hjælpe en til og bestemme, hvor man er henne i nisseland, hvilke nisser man er omkring.)


279) Ved søvnbesvær så tag fin (hvid) energi ind forfra ved hoved og krop til du føler, at kroppen i korte eller længere øjeblikke svæver. Dette kan hjælpe en med at falde i søvn.

NÆSTE SIDE: http://www.solrart.dk/side+4+Den+indre+energi.php

 
Panel title

© 2022 buddha-natur

Antal besøg: 48474

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10528016090393sekunder